|
|
#271 |
|
Administrator
![]() |
Niby tak, ale możliwe, że można zjechać z autostrady, bo będzie na to czas.
A przy samej bezdętkowej, to jednak nie chciałbym się pozbywać możliwości kontynuacji jazdy z krzywą felgą jak przy dętce.
|
|
|
#272 |
![]() |
Z doświadczenia - 6km w upale na autobanie na flaku STR Scorpion bez jakiegokolwiek uszczerbku. Ale nie zawsze będzie to 6km.
Zgadzam się ze lepiej MIEĆ niepotrzebna opcje niż jej szukać kiedy pojawi się potrzeba.
|
|
|
#273 |
|
trampkarz emeryt
![]() |
Przepraszam, podpytam - bardziej z ciekawości, o co chodzi z tym koszmarem z regulacją zaworów? To że trzeba trochę porozbierać moto bo dojście od góry?
Pytam bo wedle mojego mechanika - w F800GS które mi robił (też rzędowa 2) to jedyne co to sporo rozbiórki jest upierdliwe, ale tam to się robi co 20kkm. Moje osobiste b.skromne doświadczenie to regulacja w moim boxerze, i tu było naprawdę OK, dostęp całkiem dobry a jakby było na śrubki to już w ogóle byłoby bosko.
|
|
|
|
|
|
#274 |
![]() |
Podobno dojście nieciekawe. Nie wiem, nie robiłem. Mam 13k dopiero.
Bokser nadrabia regulacją zaworów i wymiana świec. Przegrywa dostępem do sprzęgła. Wodniaki przejebanym dostępem do elektrowni, która bezawaryjna nie jest. Nie ma letko. Powtórzę bo wątek o tym - t7 nie jest idealne ale mechanicznie jest to moto bliskie ideałowi.
|
|
|
#275 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
Jeszcze nie robiłem ale nie zamierzam sam, wystarczyło mi rozbieranie pół przodu aby zamontować głupiego GPS.
|
|
|
|
#276 |
|
trampkarz emeryt
![]() |
A co 40kkm to luz
ale domyślam się że trzeba pół moto rozpruć. I słabo z tym wypaść w środku sezonu.W olejaku DOHC jest co 10....ale rozbierania - brak. No i nie trzeba ruszać wałków, tak sprytnie wymyślone. No ale to zupełnie co innego, inna konstrukcja. Miło że T7 ma taki duży interwał. |
|
|
|
|
|
#277 |
|
Administrator
![]() |
Kumpel właśnie rozbiera, klnie jak szewc
od 9 rano... a jeszcze nie dotarł gdzie trzeba...
|
|
|
#278 |
|
trampkarz emeryt
![]() |
|
|
|
|
|
|
#279 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 2 dni 17 godz 19 min 35 s
|
Obecnie, mam wrażenie, że wszyscy producenci maksymalnie konstrukcyjnie
utrudniają obsługę każdego podzespołu. Może chodzi o roboczogodziny, nie wiem.... W Tenere przynajmniej jest dostęp do filtra powietrza. A w CRF aby dotrzeć do zaworów jest niby łatwiej ? ![]() ![]() ![]() Ile się trzeba nadłubać i gimnastykować przy demontażu/montażu samych tylko plastików aby się dostać do filtrów powietrza. A gdzie zawory...,pod baterią cewek zapłonowych...., Gdzie samo wydłubanie wewnętrznych świec zapłonowych, wróć fajek zakrawa o pomstę do nieba![]() Rzuci się kilka wiązek kurew przy robocie, a potem i tak banan na gębie
|
|
|
|
|
|
#280 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: Yamaha ttr600 Bmw gs1150 Tenere 700 Bmw Gs1200LC Adv Bmw 1200 RT
Online: 3 miesiące 1 dzień 8 godz 32 min 5 s
|
W T7 z tego co czytalem w wiekszosci przypadkow zawory trzeba regulowac juz przy okolo 30000 km
W bmw 1200 dohc jak i wodniakach przy 80000 km z reguly luzy zaworowe mieszcza sie jeszcze w tolerancji,przynajmniej tak mi wspominal Zbyszek Golowicz |
|
|
|
![]() |
|
|