|
|
|||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2015
Miasto: Glisne
Motocykl: RD03
Przebieg: posiada
Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 8 godz 3 min 39 s
|
Przejechał ktoś? Zacząć z dołu do góry czy odwrotnie?
Udało się ogarnąć tydzień wolnego od piętnastego sierpnia i padło na tą drogę. Kolegi siostra mieszka pod Turynem gdzie zamierzamy dojechać busem z czterema motorkami na pace i tam ruszyć na kołach. Internet przeglądnięty mapy są a jeśli ma ktoś ciekawe spostrzeżenia, sugestie to poproszę
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2021
Miasto: Kraków/Zielonki
Motocykl: KTM1290R
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 3 dni 9 godz 20 min 16 s
|
Przejechałem, 3 lata temu.
Tylko ja jechałem z Majorki wybrzeżem do Monako , gdzie wysłałem telefonem najdroższą fote w swoim życiu . radze tam wyłączyć tel. .Jechałem do góry, warto odbijać w boki na trasie wiele ciekawych dróg/przełęczy. Przelecieć to tylko kreską to grzech ![]() Na jeziorze Serre-Ponçon pod Embrun wyjebałem sie motrówką co by nie rozjebać gostka co mi wpłynął pod burtę znienacka. Jest przygoda jest zabawa. Z Turynu to chyba do góry i pózniej w dół, z górki zawsze szybciej/ciekawiej. Jest taka zajebista droga, przełecz na dole przy granicy z Italią , ale na ten momęt skleroza, jak przypomne to napisze. Pasowała by na powrocie z dołu do Turynu ![]() Szerokich zakrętów pzdr. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Polecam relację kolegi luk2asz dostępną na innym forum:
https://forum.transalpclub.pl/viewto...c8099&start=20 (z tego forum chyba zrezygnował). |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
to relacja z 2012 roku |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
Na tamtym forum nie wiele się udziela, ostatni post ponad roku temu.
|
|
|
|
#6 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 10 miesiące 1 tydzień 3 dni 13 godz 51 min 10 s
|
Zasadniczo chyba nie ma znaczenia z której strony zaczniesz. Nam się zdarzyło La Bonette zrobić z dwóch stron i ze Szwajcarii pojechaliśmy przez Dużego Bernarda i Małego gdzie już wjechaliśmy na właściwą ścieżkę. Najważniejsze to się nie spieszyć. Jadąc od Nicei przez Bonette wpadliśmy na pomysł aby zjechać nad morze do Italii i wtedy się okazało że i tam jest Droga Napoleona, bo we Francji można by się pokusić o połączenie tych dwóch szlaków
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2015
Miasto: Glisne
Motocykl: RD03
Przebieg: posiada
Online: 2 miesiące 1 tydzień 1 dzień 8 godz 3 min 39 s
|
Zobaczymy jak z czasem, jeszcze nie wiemy dokładnie ile dni na kołach.
Liczę że na samą trasę trzy dni, coś powinno zostać. Śledząc trasę od Turynu w górę podoba mi się do Dużego Bernarda, dalej przez Szwajcarię od Martigny w dół i przez Chamonix w górę do początku w Thonon-les-Bains
|
|
|
#8 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 17 godz 9 min 24 s
|
Cytat:
|