Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Szpej turystyczny - Produkty i Porady > GPS > Hardware

Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Wczoraj, 17:26   #131
Melon

Melon's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 7 godz 45 min 20 s
Domyślnie

Tak i ma odbiornik GPS gdzie na mapach offline można śmigać, pluje se w brodę bo można było to wcześniej kupić jako, że teraz kołchoz będzie pilnował wszystkie paczki bo im kasy mało. A cena dobra obecnie bo 288 $
https://carpuride.com/pl/cart

PS. i coś dla tych co mają nowsze motory
https://gsmonline.pl/artykuly/motocy...psza-nawigacje
Melon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 21:09   #132
Melon

Melon's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 miesiące 7 godz 45 min 20 s
Domyślnie

I znalazłem coś takiego ale co to warte ?
Ekran motocyklowy Medialove M7 https://medialove.pl/ekran-motocyklo...to-gps-kamery/
Melon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 11:22   #133
Janek-2004

Motocykl: nie mam AT jeszcze
Janek-2004 jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 15 godz 18 min 51 s
Domyślnie

Zakupiłem na portalu chińskim carplay za niecałe 200 zł. Podłączyłem go jeszcze w ubiegłym roku przed sezonem tak, że działa już nieprzerwanie 2 sezon na moto. Oznaczenie to Car BT 2398. To co fajne w nim, to jest to , że jak włączam zapłon to się odpala cała procedura startowo-powitalna (coś jak ekran w afryce) i łączy się z automatu z telefonem. Dotyk działa wszystko git. Jedna niedogodność której nie udało się obejść to sytuacja, gdzie paruję się wcześniej przed włączeniem zapłonu z interkomem w kasku (FreedConn Tmax wersja z polskim menu) i po sparowaniu słyszę komunikaty np z google maps czy z yanosika. W momencie jak włączę zapłon i carplay się połączy z telefonem, to odcina sygnał na słuchawki w kasku i nie słychać niczego jak mówił klasyk. Kombinowałem z ustawieniami dla interkomu, carplaya i zawsze wraca do swoich ustawień jak się carplay sparuje z telefonem. W jednym czasie mam do sparowania w sumie 3 urządzenia: T-max, carplay i oprócz tego sparowany na stałe z telefonem jest zegarek samsunga. Jeszcze taki kejs, że aby mieć włączonego w tle yanosika aby śledzić bieżące zgłoszenia i tak muszę mieć właczony telefon obok carplay przed oczami, bo carplay nie pokaże ikonki która wyświetla się na telefonie że np jest przed nami pomiar prędkości lub inne zdarzenie drogowe. Wcześniej jak nie miałem carplaya to nawet nie musiałem patrzeć na ekran telefonu bo w razie zgłoszenia słyszałem komunikat w słuchawkach interkomu, to samo dotyczyło map. Teraz muszę kątem oka zerkać zarówno na mapę jak i yanosika, bo komunikaty nie są słyszalne. Jakieś w zwiąku z tym macie pomysły jak to pożenić?
Janek-2004 jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Zasady Postowania