|
|
|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 4 dni 15 godz 56 min 46 s
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Szczecin
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Przebieg: 100K+
Online: 1 miesiąc 3 dni 21 godz 35 min 59 s
|
Od kilku lat przymierzałem się do tranzytu przez ten kraj, ale już odpuściłem. Podróże to ma być dla mnie radość, a nie stres że psychole u władzy coś nowego wymyślą. W zeszłym roku jedna wojna, a po niej nowe "przepisy" odnośnie wjazdu. Potem znieśli te przepisy. Teraz znowu wojna się szykuje. Po niej pewnie będzie rewolucja. Życzę oczywiście Irańczykom powodzenia, ale ja odpuszczam.
pozdrawiam trolik |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 9 godz 1 min 41 s
|
Niestety musiałem zgłebić temat, bo moi przyjaciele i klienci siedzą tam w areszcie od listopada. Polacy. Inny kolega z Polski, motocyklista, siedział od maja do listopada. Wszyscy z zarzutem szpiegostwa. Ludzie fajni, ale....
|
|
|
#4 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Łaziska Górne
Motocykl: 800X Pro, Yama XT614Z Terefere, Husq. TE610ie
Przebieg: x34tys
Galeria: Zdjęcia
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 2 dni 14 godz 32 s
|
Kurde, wysłałem link do znajomego. Przejeżdżał przez Iran w momencie, gdy Izrael posłał tam pierwsze rakiety. Podobno wywiad miał info, że pociski były naprowadzane przez turystów zza granicy, na motocyklach. On był w tym czasie ok 1.5km od pierwszych wybuchów, szyby w oknach tego nie zniosły. Wyjazd z Iranu był męką, co kilka km wozy opancerzone, przesłuchania, konfiskata motocykli. Chyba cudem udało mu się stamtąd wydostać.
Swoją drogą, raz na tym forum szukał kompanów do podobnie "odklejonych" wyjazdów, trochę zrównano go z błotem. Pojechał, wrócił, bez rozgłosu i fajerwerków. Kilka lat jeździł na TA650, później CRF1000, teraz CRF1100 (chyba już na tym miał takie przygody) |
|
|
|
![]() |
|
|