|
|
|||||||
| Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#40 |
|
Ajde Jano
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Rataje Słupskie
Motocykl: Raczej nie będę miał AT
Galeria: Zdjęcia
Online: 10 miesiące 1 dzień 16 godz 41 min 29 s
|
Zasilanie to współczesny problem aparatów a niestety nieużywanie im nie służy. Po latach doświadczeń z 4/3 , apsc, kompaktami doszedłem do przekonania że najważniejsze jest wybór systemu i tzw szklarnia. Widać to na przykładach Canona który wypuścił ef-m i szybko go opuścił, w pełnej klatce obecnie przeszedł na RF. Tylko że to duże ustrojstwo jest i miałem już jeden wyjazd motocyklowy gdy nie wyciągnąłem go z bagażu. M6 z ef-m 22 od biedy zmieści się w kieszeni a ładne fotki wychodzą. Teraz kusi mnie Ricoh Gr jako ostateczne rozwiązanie lub Fuji z przyspawanym obiektywem. Wychodzi na to że odpowiednik ogniskowej 35 mm dla pełnej klatki to dla mnie uniwersalna ogniskowa i może tego powinienem się trzymać, a duży sprzęt zostawić na zabawę wokół domu
BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. |
|
|
|