| 

| 
	|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Narzędzia wątku | Wygląd | 
| 

| 
		#11 | 

![]()  | 

Ludzie się rzucili a okazuje się że przesiadka z większego moto na 450, to nie dla każdego...  

Akcja z awaria to szarpanie się przez pół roku z serwisem to słyszałem takie historie i z hądą(u nas na forum) i ktm (nawet ostatnio słynny filmik o 1290) i trijumfami etc. Ogólnie od autoryzowanych serwisów to najlepiej trzymać się z daleka i najlepiej, żeby się moto nie psuły= takie moje przemyślenia. PS. każdy kto się ludzi że nowe chińczyki będą tak trwałe i bezawaryjne jak stare jamachy czy hądy jest po prostu naiwny. Jak będę się wybierał na naprawdę daleki wyjazd poza Europę to na pewno wezmę afre a nie kove 

Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga.  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#12 | 

![]() Zarejestrowany: Sep 2013 
				Miasto: Lubelskie 

Motocykl: CRF1000 
Przebieg: 149 000 

Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 7 godz 21 min 39 s 
				 | 

Zadziwiające, że na tak zjedzoną biurokracją UE dopuszcza się dowolność w warunkach gwarancji - coś nie do pomyślenia w innych branżach a tutaj aż się prosi aby UOKIK zabrał się za absurdalne zapisy ale jak ma się zabrać jak prawo w tym przypadku to wolna amerykanka.  Na rynku telekomunikacyjnym klient to jest święta krowa i to dosłownie bez ściemy a jego miesięczne uszczuplenie to kilkadziesiąt złotych. W motoryzacji mamy zakup za 30.000zł i gwarant ma klienta w dupie. 

Z tą przesiadką to nawet z GS1250 gość był zachwycony CF jaki to wszechstronny aż do czasu, gdy zjeździł wszystkie okoliczne krzaki i trzeba było pojechać na dalsze... a na koniec wyszło, że te krzaki to nie był jakiś tam hardoff i gs też by spokojnie przejechał a w błocie po kolana to nie bardzo go kręci taka jazda....  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#13 | 

![]()  | 

a o co chodzi z warunkami gwarancji bo nie napisał a nie wiem?

Z początku porwał mię śmiech pusty, a potem litość i trwoga.  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#14 | 

![]()  | 

Ale jak dwa po 30 kupisz znaczy jeden do jeżdżenia ,drugi na części to drogo jest ?

kto smaruje ten jedzie  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#15 | 

![]() Zarejestrowany: Sep 2013 
				Miasto: Lubelskie 

Motocykl: CRF1000 
Przebieg: 149 000 

Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 7 godz 21 min 39 s 
				 | 

https://www.facebook.com/permalink.p...00063667685972 

Tutaj gość miał podobny problem, serwis zadziałał w porę a gość pilnował warunków gwarancji... , motocykl mu zrobili ale też h.. czekał na części, tyle, że miał inny motocykl to sezon uratował https://youtu.be/SZCV1sQ2QOk?si=pSxDUpUF3rqp7OQv  | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#16 | 

![]()  | 

tak - malym druczkiem na dole chinskie firmy deklaruja ochrone na znikome przebiegi. na grupach jest o tym mowa i lekkie niedowierzanie.  

t7 wysokie i zaweza pule klientow. w USA i Kanadzie chyba jeszcze sa DR650SE, KLR650 i Hondy RFVC. jak wyzej: mam kapital i pomysl i za boga nie wiem czym ma byc moja 'flota' by jej ufac i by zarabiala. jesli tylko szosa to Versys 650 albo Honda NC ale to ciasnawe. gdyby moi klienci mieli zjechac w off nie mam pojecia co im zaproponowac by spokojnie spac   pokroicie mnie na kawalki ale moze KTM390 ADV?

buziaki  
			 | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#17 | 

![]() Zarejestrowany: Aug 2019 
				Miasto: łódzkie na granicy ze śląskim 

Motocykl: nie mam AT jeszcze 

Online: 3 tygodni 5 dni 7 godz 17 min 3 s 
				 | 

W niechińskiej Hondzie NC700X też jest to szarpanie. Jazda w korku to dramat. Ale to podziękuj Unii i jej normom Euro. Producenci próbują trochę oszukać system i takie mapy robią, że przy ujęciu gazu przepustnica się całkiem zamyka.

| 
| 

| 

| 
| 

| 
		#18 | 

![]()  | 

przy projektowaniu euro5 madrych nie bylo. czy to europa, czy azja. to jest p... pomysl ludzi co myla Volt z Bolt. mam firme semi europa semi afryka semi azja: Kawasaki Versys 300. laik ogarnie. byl motocykl ale czuby musza miec 'litra'. wszyscy na pelnej pizdzie ida na stojaka bokiem.  

reasumujac: 19'/17' 300-400ccm, curb weight 165kg, skok ~190mm, tarcza 319mm, wtrysk, baniak ~19L. i dla turysty co lize teamat baja. cena w UE 7 tys euro brutto 

buziaki  
			 | 
| 

| 

| 
| 

| 
		#19 | |

![]()  | 

Cytat: 

W 750 nie za żadnego szarpania a tylko to zostało na rynku. Gwarancja na papierze marketingowa to może być i 7 lat. Żeby tylko ładnie wygladalo. Ilość wyłączeń które są zawarte w umowie będzie duża i z każdym rokiem eksploatacji coraz większa. Czasami pięknie się różnimy z Szynszylem   ale tu się z nim zgadzam: żadnej chińszczyzny i żółtego chujograjstwa. Świat dokona swoich wyborów jak powyżej widać ale ja nie muszę przykładać do tego ręki. PO raz kolejny dziękuję Bogu za to że mam taką możliwość.

'Przestań naprawiać kiedy zaczynasz psuć' - Ojciec matjasa  | 
|
| 

| 

| 
| 

| 
		#20 | |

![]()  | 

Cytat: 

Chińczycy uczciwie - NIE DAJĄ ŻADNEJ GWARANCJI ![]() Przysługuje mi tylko (jako konsumentowi) rękojmia od sprzedawcy, czyli handlującej na Allegro spółki z o.o. z kapitałem zakładowym 5 tysięcy złotych... Choć to moja świadoma decyzja, to podejście do klienta świadczy o firmie. P.S. Polecam arcyciekawą książkę o Chinach, którą kiedyś przeczytałem: Peter Hessler "Przez drogi i bezdroża. Podróż po nowych Chinach". Z niej dowiedziałem się wielu ciekawostek o myśleniu Chińczyków, m.in. w każdej książce dot. "samorozwoju" jest rada: aby się dorobić, należy... oszukiwać innych  
		 | 
|
| 

| 

| 
![]()  | 

| 

|