![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2025
Miasto: Kolbuszowa
Motocykl: CRF1100
![]() Online: 22 godz 39 min 32 s
|
![]()
Witam.
Nie wiem czy dobry działa, proszę przenieść do właściwego jeśli to nie problem. Zaliczyłem małego paciaka, a dokładnie to chciałem ominąć kałuże... przód przejechał a tyl uśliznął mi się na błocie i położyłem się na lewy bok. Prędkość była minimalna, nic się nie stało (poza rysą na dumie ![]() Jak wracałem do domu to miałem wrażenie że kierownica jest lekko skoszona. Kierownica jako sama kierownica jest ok tylko mam taki odczucie jakby sam lewy reiser lekko sie ugiął. W niczym to nie przeszkadza, jak mówi powiedzenie głupi nie wie o co chodzi, mądry powie że tak ma być ![]() Pomiędzy górna półka a uchwytem jest jakas gumowa tulejka, mogło tam sie odkształcić ewentualnie wygiela sie śruba która trzyma ten uchwyt? Można to jakoś delikatnie próbować naciągnąć? To wszystko sa elementy aluminiowe i dość dlugie te wieżyczki to troche sie boje pchać tam ręce żebym nie przedobrzył i nie urwał czegoś ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Feb 2024
Miasto: Krk
Motocykl: SD13 (CRF1100) 2023/2024
![]() Online: 5 dni 22 godz 43 min 41 s
|
![]()
Zaprzyj koło o krawężnik i lekkim pewnym ruchem nastaw kierownice. Standard w AT, nic nie urwiesz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Pewnie wszystko całe. Tak jak kolega piszę. Zablokuj przednie koło i ustaw jak powinno być. Na gumach łatwo przekosić. Czasami potrafi i na pułkach ale to wyjdzie w praniu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
![]() |
![]()
Jeśli jest podobnie jak w XRV to poluzuj wyprostuj i skręć.
Kiedyś kolega się położył niemal nową Tesco 07a, koło i kierownica skrzywione. Za pół darmo chciał mi sprzedać, oparłem o futrynę i po prostowałem. Po latach stwierdzam że teraz bym od niego ją kupił a nie prostował ale to już inna historia.
![]() |
#5 |
|
![]()
Wielkie dzięki
![]() ![]() Takie miałem przeczucie że to nie sa śmiertelne obrażenia hehehe i cos musiało przyjąć ciężar moto jak sie położył. Jadę na myjnie umyc go z blota to akurat spróbuję to naprostować. Jeszcze raz dzięki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
W CRF1000 AS miałem podobnie. Na wąskiej górskiej ścieżce chciałem zawrócić i źle postawiłem noge.. za daleko do podłogi.. ajj... położyła się.. i to kołami w góre ścieżki.
Po podniesieniu kierownica krzywa. Dało rade naprostować ręcznie |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Brzezia Łąka
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 4 miesiące 2 tygodni 5 dni 5 godz 45 min 41 s
|
![]()
z tym prostowaniem kiery poprzez zablokowanie koła to nie jest dobry sposób.
można potem szukać numeru do niejakiego Króla. lub kogoś kto potrafi.
![]() |
#8 |
|
![]()
Pacjent bedzie żył hehehehe, zaparłem sie do ściany i naciagnalem, aż nawet przedobrzylem. Byłem zaskoczony, że to tak łatwo sie daje uginać
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
Eeee..... nie wierzę że tam takie gówniane koła.
![]() |
#10 | |
|
![]() Cytat:
Żeby było więcej to pewnie by trzeba bylo to rozkręcić, zgodze sie z tobą zeby nie pokrzywić felgi albo gdzies na lagach nie przestawić, a tak to mozna powiedzieć że dobrze sie oparłem i sie wyprostowało. Pewnie jakbym dał kierownice ma w prawo do końca i sie dobrze zaparł to tez bym wyprostował |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
kierownica do RD07a | tommi | Wszystko dla Afryki | 31 | 07.12.2023 19:00 |
kierownica | sizyrk | Wszystko dla Afryki | 14 | 21.08.2015 16:18 |