|
![]() |
#1 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jul 2022
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 2 godz 6 min 18 s
|
![]()
nie wiem jak w PL bo tu wszystko jest zawyżone ale np w Stanach to wiem że dealer ma bardzo małą marżę, rzędu kilku procent. Zarabiają matomiast dużo wiecej na akcesoriach, serwisie. dodatkowej gwarancji itp itp
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Ja tak jak pisałem wiem o samochodach, gdy kupowałem 30 samochodów to dostawałem propozycje od 12-25% zniżki od cen w katalogach w zależności od marki, cen nie ustalał już dealer.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jul 2022
Miasto: Kraków
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 tydzień 2 godz 6 min 18 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Rabaty flotowe są na pojedyncze sztuki także, tylko trzeba mieć flotę pojazdów, niekoniecznie tej marki, które się kupuje. Generalnie chodziło mi o to że zapasy cenowe są, bo przecież nawet po takim rabacie, dealer także na tym zarabia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: May 2021
Motocykl: GG ES700
![]() Online: 2 dni 2 godz 35 min 53 s
|
![]()
Dilerzy aut potrafią dać flotowe rabaty na pojedyncze sztuki - u mnie tak właśnie było -25%. Jak jest zdesperowany handlowiec który musi wykonać plan to podobno nawet na Audi Perfect Lease potrafi nieźle rabatować kiedy zasada jest taka, że w tym najmie bierzesz auto w cenie katalogowej. Tylko, że to działa raczej na zasadzie, że bierzesz to co jest niekoniecznie ten model i kolor który sobie wymarzyłeś.
|
![]() |
![]() |