|   | 
 | |||||||
| Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  06.01.2023, 05:01 | #1 | 
|  |  Pożar motocykla oraz podręczna gaśnica. 

Taka sytuacja sprzed roku, film zamieszczony wczoraj:  Na alledrogo po wpisaniu "gaśnice domowa" lub "spray gaśniczy" można znaleźć niewielką gaśnicę - może odpowiedniej będzie powiedzieć substytut gaśnicy - ale gasi niewielki ogień, wymiary nie są tragiczne a waga to około 1 kg. Jest też wersja 500 ml. Niewielkim nakładem środków może być zawsze przy motocyklu. Chyba lepiej mieć i nigdy nie użyć niż nie mieć i żałować. Na filmie widać, że było ponad 3 minuty na działanie zanim ogień zrobił się konkretny. Samochodowa pewnie lepsza ale większa i waży około 1,6 kg. Poniżej amatorskie porównanie proszkowa 1 kg vs spray: | 
|   |   | 
|  06.01.2023, 09:53 | #2 | 
|  |   

Brawo - wielkie dzięki ! Mam w domu spora gaśnice i koc ale to kupię! | 
|   |   | 
|  06.01.2023, 12:59 | #3 | 
|  |   

Nie jestem strażakiem ale widział jak się auto pali i taką gaśnicą można kostkę regulatora zagasić. A taki test pokazowy to pewnie robią dystrybutorzy gaśnic . miednica, szmaty i benzyna.    Wiadomo, że taka mała odetnie dopływ powietrza w miednicy, zrób tak na motocykielu. 
				__________________ kto smaruje ten jedzie | 
|   |   | 
|  06.01.2023, 15:13 | #4 | 
|  Zarejestrowany: Oct 2011 Miasto: Kiełczygłów 
				 Motocykl: RD07a Przebieg: 00000   Online: 4 miesiące 1 tydzień 2 dni 3 godz 46 min 7 s |   

Lepiej mieć taki psiukacz przy moto,  niż nie mieć nic. Choć fakt, w aucie wozę duża 6 kg gaśnice, bo te małe 2 kg to nieporozumienie.
		 | 
|   |   | 
|  06.01.2023, 15:53 | #5 | 
| Gość 
				 Online: 0 |   

wozić worek piasku w plecaku i tyle, nie dość że trening kardio to jeszcze ubezpieczenie od ognia.
		 | 
|   | 
|  07.01.2023, 16:53 | #6 | 
|  |   

Małe wyjaśnienie dlaczego nie da się obejrzeć filmu, który wkleiłem w pierwszym poście: Polak Polakowi Polakiem.  Smutne bardzo ale chyba nie ma na tym świecie drugiej takiej narodowości, która wylewanie jadu i gnojenie wyniosła na wyżyny. | 
|   |   | 
|  07.01.2023, 17:24 | #7 | 
|  Zarejestrowany: Aug 2022 Miasto: Rawa Mazowiecka 
				 Motocykl: RD07a Przebieg: 57 tyś   Online: 3 dni 5 godz 22 min 44 s |   

Odkąd jechałem ze szwagrem i jemu zaczęła się palić VFR800FI tutaj przy regulatorze (na szczęście ziomek z BMW się.zatrzymał i ugasiliśmy jego gaśnicą...), to zacząłem wozić taką.zwykłą 1kg gaśnice w sakwie    | 
|   |   | 
|  | 
| Tags | 
| gaśnica motocyklowa , gaśnica pożar motocykla , motorcycle fireproof | 
| 
 | 
 |