![]() |
|
Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
ten ersatz czteroetylku ołowiu to do czterosuwów był - w dwusyfie wielkiej rewolucji nie będzie. współczesne paliwa również mają dodatki przeciwdetonacyjne
![]() a mi chodzi po głowie od wielu lat Jawa353 - może nawet jako 350. Stoją teraz na OLX dwie z wózkiem - SAJDA po czesku ![]() ![]() co do porównań ze współczesnymi motocyklami to unikałbym tego. tego NIE DA się porównać. czy 350tka z wózkiem do lekkiego ![]() to sprzęt do jazdy w weekend, z żoną, dzieckiem... na łąkę. inna jakość dnia.
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Feb 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 3 godz 48 min 45 s
|
![]() Cytat:
Motocyklową przygodę rozpoczynałem od 350tek, z prozaicznego powodu na początku lat 90 były zdecydowanie tańsze od MZ. Pierwsza CZ350 6V, następnie TS350 czrwona, TS350 czarna. Te sprzęty sprawiły, że nauczyłem się demontażu i montażu ich silników z zamkniętymi oczami, na poczekaniu... Przy zakupie kolejnej 350 tłumaczyłem sobie, że ta poprzednia musiała być "poniedziałkową produkcją" a następna to już na pewno będzie cacy malina, przecież tak wielu ludków je ujeżdża! ...no niestety, każda kolejna 350 to kolejne rozczarowania i te same problemy techniczne. AWO Simsonem sportem z 57r nakręciłem więcej bezproblemowych kilometrów niż trzema jawami razem wziętymi. Od tamtej pory mam na nie awersje i za darmo bym nie wziął !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
ETZ 150e
Miałem i bez sentymentu oddałem za 700zł nowemu nabywcy gdzieś pod koniec lat 90-tych...luz na wale, pękające pierścienie i ciągłe problemy z przebijaniem izolacji świecy. Żaden wiejski mechanik nie był w stanie powiedzieć dlaczego daje tak wysokie napięcie, że przebija izolację świecy i iskra "ucieka bokiem"...wszyscy zwalali na moduł elektroniczny od zapłonu i proponowali załozyć zwykły przerywać zamiast tego magnesowego z czujnikiem Halla. Parafrazujac klasyka "Ta stara k... zmarnowała mi kilka najlepszych lata życia" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
XIV ZLOT RFVC / Miłosnikow Zaworów Radialnych | RAVkopytko | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 7 | 21.06.2022 13:28 |
Fan Klub Mitas | enzo | Hamulce, kola, opony | 664 | 30.10.2013 19:52 |
dla miłosników 4x4 | Babel | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 3 | 29.10.2008 11:13 |