|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  01.11.2018, 18:52 | #12 | |
|  Zarejestrowany: Dec 2012 Miasto: RLU 
				 Motocykl: RD04 Przebieg: niski;)   Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 21 godz 41 min 53 s |   Cytat: 
  Skojarzyło mi się z Maurosso i jakoś tak bezwiednie napisałem   | |
|   |   | 
|  01.11.2018, 19:47 | #13 | |
| Stary (P)iernik  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Świeradów Zdrój 
				 Motocykl: XR400 , XR650L  XL600V   Online: 4 miesiące 2 tygodni 6 dni 9 godz 39 min 10 s |   Cytat: 
 motocykle. Ne trzeba koleją. Temat założony przez Emka w dziale podróży.Zerknij może Cię zainteresuje 
				__________________ | |
|   |   | 
|  01.11.2018, 19:54 | #14 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2010 Miasto: Wlkp 
				 Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750 Przebieg: od nowa Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 11 godz 12 min 13 s |   

Dodam 5 groszy od siebie. Jeśli ktoś ma czas, by choć w jedną stronę zrobić trasę na kołach, to polecam zrobić powrót do domu, a pociągiem do Irkucka. Jadąc na zachód dnia nam przybywa i spokojnie można zrobić  pod 1k km dziennie bez jakiegoś super zmęczenia. Sama droga przez Rosję dupy nie urywa, ale myślę, że raz (jeśli ktoś jeszcze nie jechał) warto to zrobić i jest też z tego jakaś satysfakcja.

__________________ Możesz utracić wszystko,ale nikt nie zabierze ci tego co w życiu zobaczyłeś i przeżyłeś | 
|   |   | 
|  01.11.2018, 20:04 | #15 | 
|  Zarejestrowany: Dec 2010 Miasto: Zgierz 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze Przebieg: duży :)   Online: 2 miesiące 3 tygodni 1 dzień 6 godz 45 min 51 s |   

Popieram.  Taki rodzaj easyrajderki., tylko klimaty nam blizsze kulturowo.   Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka 
				__________________ GS über alles!!!     | 
|   |   | 
|  01.11.2018, 21:33 | #16 | ||
|  Zarejestrowany: May 2013 Miasto: Poznan 
				 Motocykl: RD04 Przebieg: kto wie   Online: 4 miesiące 1 tydzień 4 dni 6 godz 53 min 36 s |   Cytat: 
 Cytat: 
 Gdybym chciał wracać koleją, to wybrałbym opcję "na pałę" jadę tam bez żadnego bukowania biletów itd...itp... a po dojeździe próbuję załatwić...jak się nie uda na rozsądnych warunkach to na moto i powrót na kółkach (gdzieś czytałem relację, że właśnie się nie udało i jeden na kółkach wracał). 
				__________________ <br> Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. | ||
|   |   | 
|  01.11.2018, 22:59 | #17 | 
|  Zarejestrowany: Nov 2014 Miasto: Garwolin 
				 Motocykl: KTM 990 Adventure LC8   Online: 1 tydzień 6 godz 7 min 39 s |   

Mallory jedziesz sam czy zabierasz kogos chetnego.. I ile liczysz czasu na podróż.. Choć podobno szczęśliwi czasu ni liczą...
		 | 
|   |   | 
|  02.11.2018, 08:27 | #18 | 
|  Zarejestrowany: May 2013 Miasto: Poznan 
				 Motocykl: RD04 Przebieg: kto wie   Online: 4 miesiące 1 tydzień 4 dni 6 godz 53 min 36 s |   

Na razie grupy zorganizowanej brak bo to ciągle pomysł. Czasu - tu już kilka pomysłów miałem w zależności od opcji w Mongolii - ale raczej będzie dłuuugooo i wiza zwykła miesięczna rosyjska może nie wystarczyć.

__________________ <br> Kiedy jest najciemniej, wtedy błyska znów nadzieja. Tolkien. | 
|   |   | 
|  02.11.2018, 09:24 | #19 | 
|  Zarejestrowany: Jul 2012 Miasto: Kielce 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 8 godz 14 min 0 |   

W tamtym roku w sierpniu rozpytywałem nieco jadąc transsybem. W pociągu (prowadnik) mówił że w składzie pasażerskim absolutnie, ale składem towarowym ale owszem, a najlepiej bym się do naczalstwa kolei udał. Duża centrala kolei (dla całego regionu) znajduje się w Irkucku. Miałem trochę czasu - poszedłem. Zdziwieni mocno że sam pytam...a nie kombinuję przez miejscowych. Z tego co się wtedy dowiedziałem w kolejach - mnie interesowało dowiezienie motocykla do Chabarowska, powrót na kołach - składem towarowym jak najbardziej jest to możliwe. Tyle że wyraźnie zniechęcali mnie do próby samodzielnego załatwiania. Taka zwykła gadka o masie dokumentów, trudnościach itp. Kwota o której była rozmowa to ok 600-700$ - ale "może coś nieoczekiwanie dojść jeśli czegoś zabraknie". Przy okazji wskazano ludzi którzy się tym zajmują. Nie pytałem, już mi się czas kończył. Myślę że technicznie, nie będzie problemu z nadaniem moto z Moskwy, kwestia kosztów... A...pytałem o paczkę (moto) 200 kg. Ostatnio edytowane przez pawel_kielce : 02.11.2018 o 09:33 | 
|   |   | 
|  02.11.2018, 09:42 | #20 | 
|  Zarejestrowany: Sep 2010 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze   Online: 2 tygodni 6 dni 4 godz 24 min 5 s |   

Jest jeszcze jeden człowiek , który może pomóc. Kiedyś udzielał się na forum, teraz komercyjnie zajmuje się organizacją syberyjskich wycieczek. https://www.irkuck.pl/kontakt | 
|   |   |