|
|
|||||||
| Szpej turystyczny - Produkty i Porady Wszystko co potrzebne do dużej i małej turystyki |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
![]() |
Mam MSR'a i szczerze mówiąc, jeśli miałbym znowu kupować kuchenkę, brałbym gazową.
Jak długi musi byś wyjazd, żeby nie wystarczyły 2/3 cardridge? Zajmuje to tyle miejsca co butla na benzynę (a przy 1 cardridge, to już w ogóle całość możemy upchać w kubek), przy czym pusty cardridge wywalamy zyskując miejsce. No i przede wszystkim palnik gazowy nie jest upieprzony czarnym syfem. Wiem,że benzynówka jest bardziej adventure, ale wg mnie jeśli ktoś nie zamierza żywić się przez cały długi wyjazd tylko tym co sam ugotuje, to benzyna jest zbędnym wydatkiem. Choć przyznać muszę, że raz w Pamirze ratowałem się, dolewając wachy z kuchenki do baku
|
|
|
|
|
|
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2014
Miasto: Myślenice
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 5 dni 8 godz 36 min 55 s
|
Czosnek popieram twoją teorię dodam, że większość mikro butli np. camping gaz można dobijać gazem służącym do napełniania zapalniczek, a taki kupimy prawie wszędzie i nie ma potrzeby ciągnąć zapasu. O BHP przy napełnianiu w taki sposób proszę nie pytać
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2011
Motocykl: nie mam
Online: 1 tydzień 6 dni 13 godz 39 min 49 s
|
ja napełniam gazem kartusze gazowe - dla siebie. BHP jest zapewnione. Ale i tak wolę używać benzyny. Bo mam jeszcze lampę benzynową, motor na benzynę, kosiarkę ...... i ta benzyna zawsze jest. W sumie gaz też, ale jakoś tak, gaz używam tylko na 1-3 dniowych wypadach.
Ostatnio edytowane przez Ziarko : 02.08.2017 o 14:07 |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Wroclaw
Motocykl: RD04
Przebieg: 40.000
Online: 3 miesiące 2 dni 2 godz 50 min 11 s
|
Chyba już to pisałem gdzieś ,ale kuchenka na benzynę kojarzy mi się tylko z Deptulem i jego snickersami,które nawet zapakowane szczelnie smakowały jak paliwo z czekoladą.
Kuchenka na benzynę to zło
|
![]() |
|
|