Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Ciuch Afrykańczyka

Ciuch Afrykańczyka spodnie, kurtki, rękawiczki, kombinezony, bluzy enduro, itd.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.04.2009, 13:42   #5
misior

Motocykl: nie mam AT jeszcze
misior jest na dystyngowanej drodze
Online: 25 min 42 s
Domyślnie

Coś dorzucę, bo mam kmpl od Halvarssons'a:
- spodnie STR Lizard czarne, jak dla mnie membrama przeciwdeszczowa OK, nawet bardzo OK - jechałem w nich 500km w ulewie, tylko małe przecieki w okolicy pasa. Natomiast kumpel ma identyczne i całe krocze mu przemokło - nie trzymały klejone szwy - reklamował. Za pierwszym razem poprawili klejenie, ale poprawili kiepsko - odesłał i dostał nowe!! z przeprosinami. Co ważne nie potrzebujesz paragonów, wystarczy że jest wszyta metka Halvarssona, Jofama czy STR (jeden producent) - bez gadania przyjmują każda reklamację. Do dziś zarówno ja jak i kumpel zasówamy w STRach - jest git. Dokupiliśmy tylko zestaw ochraniaczy STR na kolana i biodra....gleb w spodanich nie było :-)

kurtka - używam tej:
http://www.halvarssons.pl/motocykle/...howard_01.html
jeśli chodzi o wodoszczelność, jeszcze nie testowałem w trudnych warunkach, Outlast jest OK, jak zimno to kurteczka cieplutka, jeździłem przy 0 stopni - da się wytrzymać. Jak cieplej to jeszcze się nie zapociłem - odprowadza dobrze, zawsze można wypiąć podpinkę na bardziej słoneczne dni, rozpiąć zamki na plecach i rękawach i przelot powietrza jak na golasa :-). Wyposażona w ochraniacze łokci i barków. Dokupiłem Back Converter na plecy - od halvarssons pasuje idealnie. Możesz spiąć z każdymi spodnaiami STR,Jofama, halvarssons. Gleby też nie było.
Jedyne co, to niepolecam kupowania w Polsce.
Mam gdzieś namiary na sklep w UK - rok temu zaoszczędziłem 30-40% od cen w Polsce.
Jak kupujesz komplet lub kilka rzeczy to się opłaca - inaczej przesyłka kosztuje tak czy inaczej 30-35 funtów. Za 10 dni miałem paczkę w domu - sklep OK.
Przy dzisiejszym kursie funta zapewne wyjdzie drożej niż rok temu, ale napewno taniej nież w naszym pięknym, drogim kraju. Zwłaszcza przy komplecie.
Pozdrawiam
misior jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem

Zasady Postowania