Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afrykańczyka > Archiwum

Archiwum Tylko do przenoszenia starych postów

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 16.03.2016, 10:05   #1
motormaniak
mistrzu

motormaniak's Avatar

Miasto: Warszawa
Motocykl: RD03
Przebieg: ?
Galeria: Zdjęcia
motormaniak jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 4 tygodni 1 dzień 6 godz 53 min 3 s
Domyślnie

ja moje jety kupiłem poniżej 800 zł - model na rok 2013. Za te 800 nie miałem crosfajerów ani tcxów do wyboru tylko formy, axo boxery i najwyżej alpinestarsy tech 3. Jett model 2013 nie mają kolorowych naklejek i nie ma koloru do wyboru - tylko białe. Nosze cywilne 42,5 - kupiłem 43 i sa ok - numeracja nie jest zaniżona. Mam szeroką stopę i wysokie podbicie, ale pasują. Zrobiłem od stycznia w butach 11h w warunkach jazdy crosowej i enduro. Trwałość -dopiero się okaże.
Dlaczego jestem zadowolony:
- Łatwo się wkłada - bo cała góra plastikowa się odciąga do tyłu.
- dół buta jest z jednej wytłoczki plastiku - nie ma się co porwać i rozejść - do kostki-absolutnie wodoszczelny- bo plastikowy kalosz.
- zrobiony z plastiku przypominającego butelkę pet - ściśnięty między podnużkiem a drzewem - na plastiku małe odgniecenie- podnużek w exc-ku wygięty
- Zakres ruchu zawiasu- bardzo duży - (nie wiem czy nie za duży w razie "W"), ale łatwo się przemieszczać, ruch tylko góra dół - na bok nogi nie skręcisz bo plastikowy zawias trzyma.
-bardzo lekkie - "piesza pomoc" potrafi zmęczyć - w tych butach jest lżej
- niski profil czubka buta- łatwo wchodzi pod dźwignię zmiany biegów
- materiałowy but zapina się na gołą nogę lub skarpetkę, potem ochraniacz i na ochraniacz mieśći się plastik - mało które buty oprócz alpinastarsów da radę zapiąć z ochraniaczem na moją grubą nogę.
- zapięcia aluminiowe, bardzo pewne, proste, zapinają się nawet w błocie - nie otwierają się jak w tcx-ach i nie są czułe na piach jak w alpinestarsach
-Sporo elementów buta wymienialnych
minusy
- podeszwa plastikowa bez bieżnika z zaokrągloną piętą - na błocie na nogach ciężko chodzić
- but jest plastik, wyściółki mniej niż w alpinestarcach czy tcx ach - noga musi się spocić, ale mi się zawsze poci i nie wierzę że but crossowy oddycha..
- mój but to tańsza wersja - skarpeta nie jest wyciągana, but materiałowy jest zgrzany z dolnym plastikowym butem. Na razie się nie rozwarstwia i wygląda solidnie - ale w pralce go nie wypiorę a wewnętrzną skarpetę w tcx-sie tak.
- But ładny i biały jest tylko do pierwszego użycia- potem żeby były białe to trzeba by cifem szorować - ale ja mam w dupie wygląd.

Ostatnio edytowane przez motormaniak : 16.03.2016 o 10:09
motormaniak jest offline  

Zasady Postowania