![]() |
|
Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Gdańsk
Motocykl: nie mam AT jeszcze
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 12 godz 6 min 9 s
|
![]()
Ad. 1. Do Koneurgench jest swobodny wjazd ale nie ma tam nic zbytnio ciekawego, te ruiny nie robia wrażenia. Generalnie trzeba się trzymać trasy ustalonej i naszkicowanej na mapce przy wjeździe do Turkmenistanu.
Ad. 2. Tam jest totalna pustynia której pokonanie może zająć pare dni. Raczej nie ma co liczyć na pomoc kogokolwiek w razie W. Tez nie sądze aby udało się wynegocjowac takie wytyczenie trasy na granicy. Tylko główne drogi wchodzą w rachube. Jak was drapną poza tą trasa to problemy na 100%. Ad. 3. Mi wyrobienie tranzytówki w Berlinie zajeło 3 tygodnie. Tranzytówka naciągana bo z Uzbekistanu do Kazachstanu. Ad. 5. Nie przeprawiałem się przez M. Kaspijsie ale podobno jak się dotrze w terminie na odprawe graniczną w porcie to można tam już poczekac na statek po wygaśnieciu wizy. Iran bez CPD nie dla nas. Informacja potwierdzona w ubiegłym roku u zaprzyjaźnionego Irańczyka. Co ciekawe Niemcy maja dwustronną umowe z Iranem i nie potrzebują CPD. W Angli jest dostępta alternatywnie gwarancja bankowa. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
BABY NA MOTÓRY 2014 czyli III zlot czarownic | agawu | Lejdis | 105 | 28.07.2014 12:28 |
Na jedwabnym szlaku 2011 | K-milka | Kwestie różne, ale podróżne. | 16 | 26.05.2011 10:52 |