|
|
|||||||
| Inne - dyskusja ogólna Dział poświęcony motocyklom nieskategoryzowanym. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#61 |
![]() |
Kto teraz jeździ 150 , wacha droga a i lejce mogą zabrać.
![]() Honda się postarała i w goldasie już jest tpms ale od 2023 ![]() https://hondanews.eu/pl/pl/motorcycl...-modelowy-2023 A tak po za tym masz rację, Honda ma nas w doopie
|
|
|
#62 | |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Lubliniec
Motocykl: KTM LC8 950 SUPER ENDURO R
Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 3 godz 50 min 46 s
|
Cytat:
Także w przypadku moto jak lecisz te 150km/h i zejdzie powietrze to nawet nie poczujesz, że go nie masz. |
|
|
|
|
|
|
#63 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 4 godz 48 min 39 s
|
Cytat:
Trudno tutaj generalizować bo każdy przypadek będzie inny ale ja bym tak nie jechał nawet gdyby się jako tako dało bo może się nie udać....
|
|
|
|
|
|
|
#64 | |
![]() |
Cytat:
Moment urwania się wentyla w lc8 na rumuńskiej autostradzie przy 120 kmh wspominam zupełnie inaczej... Udało się motura wyhamować, ale szczęście, że nikt nie jechał obok, bo zaczęło mną nosić od barierki do barierki. Tkc80. |
|
|
|
|
|
|
#65 | |
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#66 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11 -> CRF1000 DCT
Online: 1 tydzień 6 dni 20 godz 3 min 18 s
|
Cytat:
Drugim mankamentem dotyczącym myślę że obu czujników jest to, że w żaden sposób nie sygnalizują rozładowania baterii w czujniku, wyświetlacz pokazuje ostatnią wartość. Przekonałem się o tym, na granicy węgiersko-serbskiej, gdzie w kolejce podeszła jakaś motocyklistka i powiedziała, że mam niedopompowane koło. Motek rzeczywiście dziwniej się prowadził, ale zrzuciłem to na karb sporego obładowania z dość wysoko podniesioną masą. Gibłem się, wydawało mi się, że ciśnienie jest a dodatkowo pokazałem jej, że mam TPMS-a :-) Po przejechaniu granicy kompresorek pokazał, że rzeczywiście luftu brakowało, czujnik dalszą podróż odbył w bagażu... |
|
|
|
|
|
|
#67 |
![]() |
8km jechałem w Serbii poboczem autostrady żeby dobić do parkingu. CHYBA złapałem jakiś drut zbrojeniowy w oponę tylną na przejściu BiH/SRB w tych jebanych płytach co tam lezą a oczywiście jechałem OBOK samochodów więc możliwe całkiem. Najpierw poczułem, że moto idzie ospale i muszę więcej dawać gazu a chwilę później zaczęło bić tylne koło.
Po stwierdzeniu flaka wywiesiłem się na podnóżkach nad zbiornik i tak przekulałem kolejne 8km na parking gdzie już 'spokojnie' czekałem na lawetę na patelni 38C dzieląc się resztą wody z jakimś bezdomnym psemsuką... jeszcze raz dzięki Ramiresowi, że ogarnął mi lawetę od ubezczyciela bo nie byłem w stanie się dodzwonić... NAWET gdybym miał narzędzia, kompletnie zmieliło opaskę na oponie. O dziwo dętka przeżyła i jeżdżę na niej po dziś dzień z dobrym Serbskim powietrzem. Niemniej smutno mi sie zrobiło z tymi dętkami. Chujnia z grzybnią.
|
|
|
#68 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 5 dni 4 godz 48 min 39 s
|
Cytat:
Właśnie z tego powodu nigdy nie przerobię felg dętkowych na bez dekowe bo przy niskim ciśnieniu opona może spaść z felgi nie ma dętki, która by ją utrzymała a powietrze jak tylko znajdzie sobie szczelinkę wyleci od razu. Dla mnie dętki powinny być zakazane prawnie w motocyklach drogowych powyżej określonej mocy silnika. Jedyny ich sens to w przypadku bocznego rozcięcia opony albo w 1000km od najbliższej cywilizacji. Opona niefortunnie przebita może być niemożliwa lub trudna do naprawy przez kołek .. no ale zawsze można ją zdjąć i walną od spodu łatkę tak samo jak w dętce.... |
|
|
|
|
|
|
#69 | |
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#70 |
![]() |
Pirelli STR, fabryczna w T7 - byłem pod wrażeniem jak franca jechała bez powietrza - całkowite odspojenie od rantu.
|