Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Kwestie różne, ale podróżne.

Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Dzisiaj, 12:32   #1
krakus

krakus's Avatar

Miasto: Sulejówek
Motocykl: Fiddle
krakus jest na dystyngowanej drodze
Online: 6 miesiące 3 tygodni 3 dni 7 godz 33 min 7 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał chomik Zobacz post
A ja lubię ten wątek, to jak podróż, a lubię nieprzewidywalność okraszoną dozą kultury, chamstwa, realizmu, oryginalności, normalności i wariactwa. Niezmiennie wzbudza to w mojej głowie myślenie, często zanikające w świecie szablonów i powinności...
o co chodzi w tym wątku, nie mam pojęcia... ale też to czytam. czasem przerywam, gdy za bardzo nie wiem o co chodzi. Za jakiś znowu zaglądam...
krakus jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 20:31   #2
El Czariusz

El Czariusz's Avatar

Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
El Czariusz jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 godz 45 min 17 s
Domyślnie Reset

Mały włos poszedłbym w ślady Gortata.
Z "legendy" zostać głupcem?
Wspomniana antypedaliada mnie uratowała.
Te trzy dni sam że sobą, potem towarzyski kontrast...

100 lat temu było inaczej. Zaraz po moich narodzinach Alibabki wybiły się przebojem Batumi. Artek, Soczi i Batumi mniej dostępne niż bułgarskie perły kusiły orientem.

Nie miałem 10-ciu lat, kiedy jechałem Drogą Wojenną do Tbilisi, potem koleją do Batumi.
Dalej nie pamiętam.
Na 60-te urodziny uraczony zostałem prezentem. Zaproszeniem do Kutaisi. Pół wieku później palmy i kamienie w Batumi te same.

Nie chcę być kojarzony z Gortatem.
W całym tym wątku chyba nie epatowałem chamstwem? Przyjdzie i tu czas jednak na podsumowanie pewnego kurestwa ale akurat forum nie ma z tym nic wspólnego.
Może f-cznie niesbornie lecę tu drogą życia ale już tak zostanie.

Wrócę tymczasem do Bułgarii, by ją zamknąć. W sensie temat. Będzie sporo węgierskiego, bo po polsku nie potrafię wyrazić tego, co mogę w węgierskim. To mój drugi język. Mimo, że dawno był nie używany, wystarczyło porozmawiać i okazało się, że z moim węgierskim jak z jazdą rowerem. Nie zapomina się.

Co ciekawe porozumiewam się czystym, literackim węgierskim. To skutek mnogo czytanej węgierskiej, współczesnej literatury.
Ciekawym było by, gdybym czytał (ucząc się mimo woli) jakąś historyczną lekturę i mówił bym coś a'la językiem współczesnym Szekspirowi, który jest bardzo daleki współczesnemu angielskiemu.

Azaliż... Jak to będzie po węgiersku, wiecie?

Zatem jutro zaliczymy wspólnie parking przy liedlu w Sozopolu i zastawimy bramę trafostacji pod Nesebyrem.

Na rozgrzewkę dla tych, co uzywają fb:
https://www.facebook.com/share/v/1ZgLpBLeB8/
Może widoczne będzie też dla beztwarzowych.

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania