Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Relacje z podróży > Trochę dalej

 
 
Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 21.12.2010, 22:42   #18
bukowski
Gość


Posty: n/a
Online: 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał jagna Zobacz post
(paella smakuje tylko w Hiszpanii, i to tylko tam, gdzie widać morze, z którego pochodzą jej składniki)
Nieprawdą jest jakoby. Marinere daje się powtórzyć w oparciu o dobre składniki, które są do dostania u nas. Zdajesz sobie sprawę, że tylko niektóre robale wyławia się na bieżąco w Morzu Śródziemnym?
Tak czy inaczej, odwiedź makro, tamże do nabycia:
ośmiorniczki baby z dal pesca i krewetki oraz kalmary od abramczyka. Po rozmrożeniu nie poznasz, że to mrożone, a wiem co mówię chyba, bo więcej zjadam robali niż innego białka zwierzęcego. Do tego dobry ryż hiszpański arborio, czy włoski do risotto, prawdziwy szafran (najtaniej w marksie), fasolka/papryka z warzywniaka i nie ma się czego wstydzić. Robię regularnie i śmiem twierdzić, że to w Hiszpanii trudniej lepszą paelię trafić.
  Odpowiedź z Cytowaniem
 


Zasady Postowania
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Wł.
UśmieszkiWł.
kod [IMG] jest Wł.
kod HTML jest Wł.

Skocz do forum

Podobne wątki
Wątek Autor wątku Forum Odpowiedzi Ostatni Post / Autor
Na kolejne mroźne wieczory - tym razem Bałkany i Grecja [Lipiec 2008] jagna Trochę dalej 33 25.01.2011 22:33


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 12:45.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.