Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Warsztat CRF 1000 / CRF 1100 > Hamulce, kola, opony

Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska.

Narzędzia wątku Wygląd
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 07.09.2020, 09:50   #10
wooocash

wooocash's Avatar

Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
wooocash jest na dystyngowanej drodze
Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Mariusz S Zobacz post
Pytanko odnośnie doboru opon z racji że jestem w temacie świeżakiem proszę o radę osoby które testowały jedziły i mają sprawdzone opony co wybrać 70% asfalt 30% teren
zastanawiam się nad Michelin ANAKEE ADVENTURE 54V lub METZELER KAROO 3 lub MOTOZ TRACTIONATOR GPS
Miałem każdą z tych opon i jeśli chcesz jeździć 70% na czarnym to na pewno nie Karoo 3 bo leci w oczach na asfalcie, szczególnie jak jest ciepło ale z drugiej strony najpewniej z tej trójki czułem się na niej w offie i do momentu jak miała rozsądny bieżnik to całkiem nieźle dawała radę nawet w błocie czy piachu. Fajna przyczepność na asfalcie, nawet zimnym i mokrym. Po 8 tysiącach była zjechana do zera(70% asfalt)
Anakee 54V najbardziej asfaltowa z tej trójki i w off to raczej tylko szutry a reszta to okazjonalnie i pod warunkiem, że kierownik wie o co chodzi Moim zdaniem najmniej przyczepna(podobna w śliskości Anakee 3) i po mocniejszym odkręcenie gazu zawsze uruchamia się kontrola trakcji Po 6 tysiącach sprzedałem, minimalne zużycie pomimo 80% asfaltu.
Motoz GPS - kupiłem na fali mody na Motozy , chciałem model Adv ale ciężko było dostać i cena zabijała. Daje radę w offie, nawet w błocie czy piachu ale z racji budowy kierownik musi wiedzieć co robi bo tył lata radośnie na prawo i lewo Na asfalcie stabilnie i po 11 tysiącach zużycie niewielkie(z tym, że 60% asfalt) ale od 2-3 tysięcy km cholernie głośna się zrobiła i śliska. Pomimo tych dwóch wad , moim zdaniem, to najlepszy wybór w kwestii szerokopojętej turystyki asfaltowo offowej...

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania