|
|
|||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#1 |
|
Miasto: ... kieleckie
Motocykl: CRF1100
Online: 3 godz 7 min 45 s
|
... wiem, że o gmolach było dużo .... i będzie pewnie jeszcze więcej ...
... ale proszę o rekomendację dla nowej AT 1100 AS ... wydaje się troche szersza od AT 1100 - gmole na szosę + lekki / sporadyczny teren / szuter - myślę o SW-Motech bo nie wyglądają bardzo "dizajnersko" i supermocno albo i nawet ORI - jeśli coś już przetestowaliście tj. lekkie paciaki to dajcie znać co tam polecacie - płyta ORI jest za darmo ale nie wygląda za bardzo na płytę ... niby mam nie jeździć nią w terenie ale ..... - płyta SW-Motech - mam wrażenie, że jest za niska z przodu ...? ....czy ktoś ją ma? Czy jest OK? .... tak pobieżnie to OM wygląda najlepiej. - naklejki - co macie na baku po bokach? ... czy coś jest potrzebne w innych miejscach? - i jeśli macie jakieś "dobre rady" na początek to się podzielcie Z góry dziękuję i pozdrawiam! |
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
Jak nie będziesz jeździł w terenie zostaw płytę oem. Tankpady też polecam oem - tak wyglądały po ponad 40tyś km. Z innych to kanapa do przeróbki i jeśli lubisz ciszę w kasku to nietoperz i szyba VStream (średni jeśli nie masz 190+cm wzrostu). Górne deflektory oem.
Gmole to niebezpieczny tutaj temat - ja miałem heedy i byłem zadowolony i żadnej ramy mi nie pogięło (sprzedałem przy 48tyś km). Ciężkie cholerstwo. Mają do nich fajne torby które odsuwają wiatr z nóg i po prawej można w nich trzymać tel podłączony kabelkiem to motorka. Handbary porządne - te oem są z plastiku łamiącego się od patrzenia. Kufry boczne, jeśli alu to tylko asymetryczne z podcięciem na wydech (są też już pod brandem givi). Inaczej zrobisz moto szersze od Goldasa. Pokaż Ostatnie zdjęcia.jpg IMG_7003.jpg IMG_6984.jpg |
|
|
|
|
|
#3 |
|
|
Dzięki WojtasA!
Myślałem o tych naklejkach grubych Ori ale moto jest białe więc trochę średnio pasują - chyba jednak praktyczne podejście przeważy ![]() Wiatr lubię - szyba to raczej na dojazdówkę ![]() Siedzenie to temat jak gmole i szyba - to oryginalne w połączeniu z zawiasem wydaje mi się super wygodne - jak przejadę się kilkanaście godzin to się zobaczy gdzie będzie grzej (dupa, plecy czy ręce) Kufrów bocznych nie używam - tylko centralny i rollbag ale przyszłość pokaże. Widzę że masz duży kufer (50+) - czy wężykuje przy prędkościach 160+ |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Nic się nie działo z kuferkiem czy bez.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
Online: 2 miesiące 5 dni 13 godz 11 min 0
|
Przejechałem na CRF 1000 ponad 75 tyś. km , myślę że połowa w terenie i to takim czasami ciężkim. Miałem płytę SW Motech i gmole od naszego forumowicza, handbary Barkusters, cała ta ochrona przydawała się tylko przy dzikowaniu w terenie. Na asfalcie to przerost formy nad treścią , no może oprócz dobrych handbarów. Tylko zwiększysz masę motocykla i nic nie zyskasz oprócz wyglądu ADV. Płyta sw motech jest mega jak chcesz latać po kamorach, chroni świetnie, kiedyś jebłem z całym impetem w betonowy przepust, trafiłem akurat osłoną i nic, tylko ja przeleciałem przez kierownicę. Dla jasności po kilku konkretnych glebach w terenie rama była prosta. Szybę założyłem wyższą turystyczną i zaraz ją zdjąłem , jednak niższa poza asfaltem jest lepsza latem. Pojeździć trzeba trochę i sprawdzić w którą stronę bardziej Cię ciągnie i wtedy zacznij inwestycje.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
|
Dziękuję Africa Tigg!
Przemyślę sprawę z tymi gmolami … ale mam na TDMie (sportowo-turystyczny ale jeździ gdzie trzeba na ogumieniu szosowym z pasażerem i bez) i czasami używałem a raz nawet wymieniłem … Rozumiem, że ori handbarów nie polecasz ![]() Mam nadzieję że teren mnie nie wciągnie (Afryką) bo jeżdżę regularnie trochę mniejszymi sprzętami więc nie mam potrzeby mordować nówki sztuki 250kg-owej … ale z drugiej strony czasami jak jadę drogą to moto szosowe samo mi skręca do lasu … nie wiem czy inni też tak mają ![]() … no niby prawda że trochę pojeżdżę i wyjdzie w praniu … ale póki jeszcze sprzęt bez ryski to łatwiej się zmobilizować … bo generalnie niezbyt lubię ulepianie (czytaj tuning lub customization) i dodaję tylko to co potrzebne do przeżycia
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2017
Miasto: Łódź
Motocykl: Tuareg
Przebieg: rośnie
Online: 2 miesiące 5 dni 13 godz 11 min 0
|
aaa... i jak kupiłem sobie te gumy antypoślizgowe na bak , to te przezroczyste zrobiły się żółte po jednym roku i słabo to wygląda , a jak zrywasz to możesz zerwać z ori naklejkami, wiec do przemyślenia temat, a jeansy motocyklowe przecierają się od nich w dwa sezony. Dobre handbary ochronią Ci klamki przy paciaku, więc myślę że warto nawet na asfalt, ori płyta na asfalt i lajtowe szutry wystarczy,
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
|
Dzięki! To te naklejki też jeszcze przemyślę. W końcu to tylko plastiki
![]() Podsumowując to z pewniaków mam centralkę i płytę pod kufer centralny (SW-Motech) i uchwyt do telefonu (RAM) a reszta do przemyślenia
|
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|