Wyświetl Pojedyńczy Post
Stary Dzisiaj, 08:49   #788
zimiok

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Oświęcim
Motocykl: Triumph Tiger 800XC
zimiok jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 9 godz 1 min 40 s
Domyślnie

Zaraz, zaraz. W poście #756 piszesz, że
Cytat:
Napisał fassi Zobacz post
Facet może urodzić dziecko! Zostalo przegłosowane w Brukseli kilka dni temu.
Po czym wklejasz tekst poprawki, która nie została przyjęta jako irrelewantna dla treści całego dokumentu.

Cytat:
Nie, nie Arbo, dobrze że Zimiok pyta i zacząłem szukać i czytać dzięki niemu.

Cytat
W lutym 2026 roku Parlament Europejski rzeczywiście głosował nad rezolucją dotyczącą priorytetów UE na 70. sesję Komisji ONZ ds. Statusu Kobiet (UN CSW70). W trakcie prac nad dokumentem (sprawozdanie A10-0010/2026) grupa Europejskich Konserwatystów i Reformatorów (ECR) zgłosiła poprawkę (nr 13), która miała na celu doprecyzowanie, że „tylko kobieta może zajść w ciążę”.
Oto kluczowe fakty dotyczące tego głosowania:
Wynik głosowania: Parlament Europejski odrzucił tę poprawkę. Za jej przyjęciem opowiedziało się 141 europosłów, przeciw było 340, a 37 wstrzymało się od głosu.
Treść poprawki: Zmiana zmierzała do podkreślenia biologicznej definicji ciąży, wskazując, że jest ona stanem zastrzeżonym wyłącznie dla kobiet.
Kontekst historyczny: Podobne dyskusje miały miejsce już wcześniej. W grudniu 2025 roku, podczas głosowania nad rezolucją dotyczącą inicjatywy „Mój głos, mój wybór”, analogiczna poprawka ECR została przyjęta minimalną większością głosów. Jednak w lutym 2026 r. większość europarlamentarzystów opowiedziała się przeciwko takiemu sformułowaniu w nowym dokumencie.
Argumentacja stron: Grupa ECR i środowiska konserwatywne argumentowały, że bronią „biologicznej oczywistości”. Z kolei przeciwnicy poprawki uznawali ją za ideologiczną i wykluczającą osoby transpłciowe oraz niebinarne, które zgodnie z niektórymi definicjami medycznymi również mogą przechodzić przez proces ciąży.

Koniec

Dzięki Zimiokowi, dowiaduje się o kolejnych poziomach popierdolenia tego naszego kontynentu. Skrobanki będą robione na długiej przerwie w szkołach a ruchać się będziemy na przerwach krótkich.

Mam nadzieję, że reszta normalnego świata unicestwi jak najszybciej to anzycywilizacyjne źródło , które kobiety zniża do obiektu do ruchania i skrobania w jednym.

Ha Tfu
Przy okazji trochę rynsztokowego języka. Pisałeś będąc w szynku?

Pozwól zatem, że ci pomogę i wrzucę treść całych, przyjętych wytycznych (no dobra, link, bo i tak nikt tego nie przeczyta):

https://www.europarl.europa.eu/doceo...6-0010_PL.html

Konia z rzędem temu, kto wskaże mi palcem w powyższym tekście gdzie jest napisane
Cytat:
Facet może urodzić dziecko! Zostalo przegłosowane w Brukseli kilka dni temu.
Żalisz się, że roboty nie masz i pewnie się nudzisz to podsunę ci jeszcze dwie spiskowe teorie świetnie pasujące do twojego toku "rozumowania":
1) nie przegłosowali w tym sprawozdaniu, że Ziemia ma kształt elipsoidy. Ergo musi być płaska!
2) nie przegłosowali również
Cytat:
Napisał El Czariusz Zobacz post
że do tego trzeba dwojga, drugie - trzeba po obu stronach być płodnym.
. Ergo, niepokalane poczęcie jest nadal możliwe!

PS. z ciekawości wpisałem w googlach "czy PE przegłsował, że mężczyzna może urodzić dziecko". Wyskoczyły same szurowskie strony i jakieś iksy fiksum-dyrdum.
Dziękuję, dobranoc.
zimiok jest online   Odpowiedź z Cytowaniem