![]() |
#1 |
rotweiler1
![]() |
![]()
Potrzebuję namiar na kogoś znającego się i ogarniającego w sprawie ubezpieczeń NNW w PZU.
Ewentualnie prawnika który podejmie się walki z nimi o moje pieniądze.
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 2 dni 18 godz 14 min 49 s
|
![]()
Brałem kasę z NNW w PZU za popsucie stopy na moto. Odbyło się bez najmniejszego problemu, dostałem max przewidziany za taki uraz za pierwszym podejściem (po jednej komisji lekarskiej).
W Signal Iduna się musiałem odwoływać, bo sporo zaniżyli. W sumie i tak wypłacili mniej niż PZU. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2010
Motocykl: RD07
Przebieg: 65kkm
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 9 godz 44 min 25 s
|
![]()
Jeśli chcesz iść do sądu przeciwko PZU to będziesz musiał stanąć w kolejce.
Rocznie w Polsce zbiera się kilkaset tysięcy pozwów przeciwko PZU... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
mówią na mnie Jackpot
![]() |
![]()
Przepraszam że podłączę się do nagonki na PZU.
Ostatnio miałem kolizję z której kierowca zbiegł. Podałem nr rej. i szybko go namierzono. Sprawa się odbyła i kierowca został uznany winnym. Ubezpieczycielem ciągnika siodłowego wraz z naczepa jest PZU co wynika z akt sprawy. Szkodę zgłosiłem do PZU i był nawet rzeczoznawca, a pismo które od nich dostałem informuje mnie iż na chwilę obecną nie mają takiego zestawu (ciągnik siodłowy z naczepą) w swojej bazie . Co im teraz zrobić, sędzia podał mi nawet nr. polis. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Czy jest polisa czy nie łatwo sprawdzisz...Musisz tylko znaleźć kogos zyczliwego tam pracujacego... jest baza danych... Może jakis znak został przekłamany i wychodzi,że nie ma takiego pojazdu... Spróbuj od drzwi kuchennych.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
rotweiler1
![]() |
![]()
Majki byłem na komisji dostałem procenty a oni nie chcą kasy wypłacić.
Potrzebuję kogoś kto pomoże w napisaniu dobrego odwołania.
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gwe/Warszawa
Motocykl: CRF1000, RD04
![]() Online: 5 miesiące 1 tydzień 2 dni 18 godz 14 min 49 s
|
![]()
Mogę Ci jutro podesłać odwołanie jakie pisałem do Signala. Powinienem je mieć w rabocie na kompie. Może coś pomoże. Podrzuć mejla na
![]() ![]() Ale dziwna akcja, skoro komisja uznała uszczerbek a firma nie chce kasy wydać... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2010
Miasto: Kraków
Motocykl: TA 650
Przebieg: mój?TA?
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 6 dni 22 godz 18 min 38 s
|
![]()
Czasami w gazecie widać ogłoszenie o zgubieniu / kradzieży / unieważnieniu pewnych nr polis... Na pewno sprawca na polisie ma odpowiednie pieczatki odpowiedniego inspektoratu / agenta który sprzedał polisę może jakieś informację można od sprawcy wyciągnąć?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Naprawa walka zdawczego RD04 | szwedzkikucharz | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 41 | 04.06.2012 23:39 |
wypełnienie owiewki rally by Hans - czyli zimowa walka z nudą | hans | Owiewki, osłony, szyby, kanapy, zegary i linki | 28 | 01.03.2011 10:22 |
Czy jazda motocyklem musi byc walka o przetrwanie!? | e200g_ | Inne tematy | 75 | 11.07.2008 20:16 |