![]() |
|
Samochód Forumowicza Wszystko o wsparciu auta - zwłaszcza jak nim wozisz moto na garbie. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Hej
Zawsze sobie mówiłem, że już nie kupie auta choćby ze śladową korozją...jednak obecnie auta są jakie są...(nawet widziałem kilkumisięcznego Hiluxa z rudą na YT) Poza tym trafił mi się Auris I od koleżanki ( pierwszy właściciel /salon PL) z 2013 roku z przebiegiem 45 tys. Mechanicznie nówka ale na zawieszeniu i trochę podłodze jak to w Toyocie . Bez tragedii ale już coś tam jest. Do tego cena wg mnie dobra i stałem a właściwie moja żona stała sie właścicielem Auriska. No i teraz do sedna - ma ktoś doświadczenia z takim podejściem do zabezpieczenia jak na filmach: https://www.youtube.com/channel/UC9S...HNg_ZeQ/videos https://www.youtube.com/channel/UC90...3ZgplUggHCpyVA Znalazłem tez gościa w okolicy - w granicach ok 3 tys jest w stanie przeprowadzić taką konserwację. https://www.olx.pl/d/oferta/zabezpie...on=observed_ad Daje chyba 5 lat gwarancji na usługę Lub tez wspominany na forum - http://soda-blaster.pl/ Tylko ze terminy to przyszły rok . Dzwoniłem też do gościa z kanału - Przyzwoite konserwacje - terminy strasznie odległe ( kilka lat do przodu) - ale powiedział abym sobie oczyścił miejsca i pomalował FORCH L237 KORROPLEX i tylko tym tak zostawił ( może tak zrobię przed zimą) Co myślicie/jakie doświadczenia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 1 godz 50 min 36 s
|
![]()
Zobacz Krown - w miarę szybko, w miarę dobrze, bez wielkich ceregieli ale lepiej tak niż nic. Robię Toyotę i jakoś jest. Toyota ma słabe blachy i bardzo szybko jest korozja powierzchowna. Na wielkie rozbieranie i konserwacje raczej się nie piszę bo większe straty mogą być po robocie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Myslałem nad Krown - ale jakoś mam mieszane uczucia - tzn jakby auto było nowe to ok.
Choć walą to na rdzę jak tutaj: https://youtu.be/TIZ6L_ti_k0 Ostatnio edytowane przez Novy : 13.09.2021 o 10:53 Powód: Filmik w oknie |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2018
Miasto: Zabrze
Motocykl: ATAS 2019
Przebieg: 11000
![]() Online: 3 tygodni 1 dzień 14 godz 24 min 33 s
|
![]()
Wcinajac sie koledze w watek - czyli toyke warto zabezpieczyc nawet przy swiezym aucie ? Moj auris ma 3 lata i wlasnie mnie zaciekawiliscie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Ja to chyba jakbym kupił Toyote nową to pierwsza rzecz pojechałbym na zabezpieczenie - i wtedy taki Krown wg mnie jest spoko
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2017
Miasto: Poznań
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 1 godz 50 min 36 s
|
![]()
Psikalbym każde auto ktore ma zostac na dłużej. Moze to byc tez argument przy latwiejszej sprzedazy. W niektorych autach jest duzo oslon (bmw) i nie da sie zrobic bez rozkrecania calego dołu. Nie wiem czy Ci od Krowna bawia sie w taki demontaż. Na 100 % psikaja w drzwi.
Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2010
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
![]() Online: 3 miesiące 2 dni 1 godz 24 min 18 s
|
![]() Cytat:
Czy ten magiczny środek coś daje ? Nie wiem , u mnie rudej nie ma a auto już leciwe, aczkolwiek garażowane.
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 18 godz 13 min 4 s
|
![]()
Jak by kto chciał we własnym zakresie psikać auto i dotrzeć w każde miejsce to polecam pistolet vaupel. Trochę kosztuje, ale robota mega przyjemna
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2020
Miasto: SH/RZ
Motocykl: SD09
Przebieg: 22k
![]() Online: 1 dzień 8 godz 50 min 5 s
|
![]()
W zasadzie każdą taką konserwację trzeba odświeżać co 3 lata jak jest "penetrująca" i auto służy jako daily. Woski po pewnym czasie twardnieją, robią się szczeliny, gdzie również wchodzi woda (w zimie zmieszana z solą).
Jeżeli chodzi o profile zamknięte to najlepiej sugerować się rzetelnymi testami-sporo ich jest w sieci. Poniżej masz filmik starego mietka z konserwacją, którą stosuję w swoich autach - bez marketingu szeptanego (stare BMW, KIA, VW). Jest spokój. Oczywiście mówimy tutaj o elementach wolnych od korozji lub z lekkim nalotem np. na ramie lub kołysce. Dokładnie, mam i polecam! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
![]() Zarejestrowany: Jul 2021
Miasto: Świat równoległy
Motocykl: Wrublin 300KM
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 9 godz 32 min 12 s
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Walka z rudą | wilq.bb | Samochód Forumowicza | 27 | 07.03.2021 07:39 |
18-19.05.2012 THE ART OF RIDE, Ruda Śląska | Pajdor | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 6 | 18.05.2012 13:47 |
Walka z PZU kto pomoże? | Rodezjan | Inne tematy | 7 | 21.04.2011 09:28 |