![]() |
|
Samochód Forumowicza Wszystko o wsparciu auta - zwłaszcza jak nim wozisz moto na garbie. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2013
Miasto: Bielsko-Biała
Motocykl: chwilowo brak
![]() Online: 4 miesiące 3 tygodni 1 dzień 4 godz 27 min 51 s
|
![]()
Z racji, że fordy i ruda się lubią trochę za bardzo, a na rantach błotników w aucie mojej Lubej pokazała się ruda zastanawiam nad zakupem środka Korroplex L237 - ma niby stabilizować rudą, żeby nie rozwijała się.
Stosował ktoś z Was ten szuwaks? Ewentualnie co podobnego działania polecacie? Wysłane z mojego moto g(8) przy użyciu Tapatalka
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Kiedyś traktowałem Brunoxem i faktycznie działał.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 3 miesiące 2 tygodni 5 dni 11 godz 30 min 15 s
|
![]()
Wisz jak jest. Co użytkownik to inna teoria. Oglądałem na jutyp dlugoterminowy test brunoksa. Wypadł na mierny z minusem, za to zwyciężył r-stop. Zastosowałem. No i był stop. Ale mojej cierpliwości, bo ryda wylazla. Ludzie ganią nasz polski cortanin, a ja mam z nim dobre doświadczenia. Choć jestem zwolennikiem darcia do żywego i walenia na to epoksydu, no ale nie zawsze się da i nie zawsze oplaca. Pierwszy raz mialem z cortaninem styczność gdy ratowalem pas przedni w maluchu dwie dekady temu. Ruda się nie pokazała przez kilka lat. Działało.
Większość z tych środków ma wspólną cechę. Jest na bazie kwasu fosforowego. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
A można np. najpierw pociągnąć jakimś Cortaninem, a potem jak zwiąże to na to epoksydem ?
Mam do odrdzewienia starego dostawczaka i też próbuję rozkminić jak się do tego zabrać. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Można. Pamiętaj że cortanin nie przereaguje z czystą blachą i po wyschnięciu nie trzyma się czystych miejsc i trzeba zmyć jak pisze w instrukcji.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
|
![]()
Akurat darcie do żywego nie problem - zajmuje się zawodowo materiałami ściernymi i do miesiąca będziemy mieć jakieś nowe cudo do czyszczenia tlenków, które ma nie ruszać materiału rodzimego w wersji jakiś tam HD. Pewnie przetestuję - tylko łamie się co na to żywe położyć żeby mieć spokój na dłużej niż rok.... Temu chemii szukam. Może faktycznie w tradycyjne środki pójść
Wysłane z mojego moto g(8) przy użyciu Tapatalka
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas Nie piję alkoholu skażonego....akcyzą. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
Jakbym teraz miał robić jakieś rdzawe naloty to pierdyknalbym kwasu fosforowego by wyzarlo wszystko do czysta, potem przemył wodą destylowaną i farba. Tak doświadczalnie
![]() Ze sciernych materiałów ostatnio spodobał mi się roloc 3m. Fajnie robi, szczególnie gdy założy się krążek o wielkość większy niż dysk. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]()
Akurat w konkurencji do 3m robię - rolok to system mocowania, a co na nim masz krążek z płótna czy prasowaną włókninę? Jest to drugie to jakie ziarno/stopień sprasowania?
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
|
![]()
Włóknina i typowy krążek ścierny z nasypem cyrkonowym. A jaka granulacja włókniny nie pamiętam, ale dało się tym polerować, bez zarysowywania materiału.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
To już jestem w domu tak na 99%. Dzięki, ale zostanę przy innych narzędziach. Tak z ciekawostek wiesz że roloka da się na kątowkę założyć? Adapter tylko trzeba.
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Naprawa walka zdawczego RD04 | szwedzkikucharz | Silnik, sprzęgło, skrzynia | 41 | 05.06.2012 00:39 |
18-19.05.2012 THE ART OF RIDE, Ruda Śląska | Pajdor | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 6 | 18.05.2012 14:47 |
Walka z PZU kto pomoże? | Rodezjan | Inne tematy | 7 | 21.04.2011 10:28 |