![]() |
#6761 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: kołobrzeg
Motocykl: RD07
![]() Online: 1 miesiąc 5 dni 13 godz 52 min 47 s
|
![]()
https://www.youtube.com/watch?v=2uB0...hannel=wiertow jak no jak to się stało...że się zmarnowało..... Kocham PODLASIE I na podlasiu zamieszkam .Piękni ludzie, nie pytając o kasę,
![]() |
#6762 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2016
Miasto: TKI
Motocykl: TA 700
![]() Online: 1 miesiąc 6 dni 3 godz 18 min 44 s
|
![]()
Szalony pościg za motocyklistą. Nie wiem jak to skomentować
![]() ![]() https://www.wiocha.pl/1775791,Szalon...a-motocyklista |
![]() |
![]() |
![]() |
#6763 |
Administrator
![]() |
![]()
Zawziętość policjanta dla zatrzymania dzieciaków?
Pościg spowodował niewspółmierne do efektów zagrożenie dla dziesiątek osób. Urażona duma że dzieciaki mu uciekały i nie był w stanie ich dogonić gdyby się nie przewrócili? Stróż prawa narażający postronne osoby? Ciekawa interpretacja. To tak jak by unieszkodliwić terrorystę zabijając setkę przypadkowych osób.
![]() |
#6764 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Kiełczygłów
Motocykl: RD07a
Przebieg: 00000
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 3 dni 5 godz 7 min 16 s
|
![]()
Łatwo komentować z poziomu życia wygodnego Europejczyka. Tam jest inny świat. Często takie dzieciaki mają bardzo bogatą policyjną kartotekę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6765 |
Administrator
![]() |
![]()
Oczywiście ale nie analizujemy jego kartoteki bo jej nie znamy.
Możemy jedynie to co widzimy.
![]() |
#6766 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2019
Miasto: łódzkie na granicy ze śląskim
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 10 godz 14 min 27 s
|
![]()
Ale to co, policjant miał nie podejmować pościgu? To na drugi dzień już nikt by się nie zatrzymał do kontroli. Albo policja przestałaby łapać przestępców a skupiła się na "goleniu" praworządnych frajerów. Poza tym kogo on tam narażał? Głównie siebie...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6767 | |
Administrator
![]() |
![]() Cytat:
Oczywiście że przestępców należy ścigać , zatrzymywać a w niektórych sytuacjach likwidować. Co do tego nie ma najmniejszej wątpliwości. Jednakże na filmie nie widać skuteczności tylko rozpaczliwy pościg na zmęczenie uciekającego i liczenie że się rozbije , zabraknie paliwa czy samowolnie podda. Nie znamy przyczyny rozpoczęcia a jedynie przejazd , na pytanie czy było warto też nie znamy odpowiedzi. Rozmawiałem ze znajomymi naszej drogówki również motocyklowej , jest coś takiego jak zagrożenie osób postronnych i należy to brać pod uwagę. Byłem parę razy na zdarzeniach , koła przestrzelone , ale dopiero tam gdzie to było bezpieczne a nie np w centrum gdzie dużo postronnych ludzi. Temat skutecznej metody bywa złożony.
![]() |
![]() |
#6768 |
![]() |
![]()
Po pierwsze film jest przyspieszony więc w realu takiego zagrożenia nie było. Wielu tu jeździ szybciej ( ja kiedyś również) i wiemy jak to w rzeczywistości wygląda.
Po drugie szacun dla goniącego bo na cięższej maszynie ( takie mam wrażenie po ruchach) nie odstawał a jak wiadomo trudniej jest gonić niż uciekać. Po trzecie mam nadzieję, że mu wjebali solidnie tak by nie mógł wyjść ze zdziwienia bo tak naprawdę to on/ uciekający stwarzał największe zagrożenie. To moje skromne zdanie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6769 |
![]() |
![]()
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Najlepsze trasy motocyklowe wg."Scigacza" | betu | Inne tematy | 11 | 10.04.2013 23:59 |