|  17.03.2025, 13:54 | #971 | |
| Administrator  Zarejestrowany: Oct 2007 Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił 
				 Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie Przebieg: ojojoj   Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 2 godz 29 min 59 s |   Cytat: 
 W Vanguardach w ogóle masz bardzo małe luzy zaworowe, ale skąd takie naprężenie ich w określonych punktach to nie umiem Ci odpowiedzieć. Natomiast seria intec (największe single) jak dla mnie ma wadę konstrukcyjną związaną z odprężnikiem. Wyłamuje się często z wałka trzpień odpowiedzialny za unoszenie zaworu... średnio co 3 silnik po dłuższej eksploatacji ma ten wałek do wymiany. 
				__________________ Ramires ...okręt mój płynie dalej... gdzieś tam... | |
|   |   | 
|  18.03.2025, 15:02 | #972 | 
|  |   

jezeli ten TRX chodzil na luzie x2 wiekszym to juz wskazniki zegarowe mozna sobie darowac   dostal ksiazkowe 0.13 i podobno pali od strzala i zap... 
				__________________ buziaki   Ostatnio edytowane przez szynszyll : 20.03.2025 o 17:21 | 
|   |   | 
|  22.03.2025, 06:21 | #973 | 
|  |   

rozpoczynam testy - dam znac jak poszlo    
				__________________ buziaki   | 
|   |   | 
|  22.03.2025, 11:31 | #974 | |
|  |   

Membrana, czy turbinka? Czekam na testy, bo tez mi wpadł pomysł na taki wynalazek  Parametry podobne do tego opisu? Cytat: 

__________________ Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. | |
|   |   | 
|  22.03.2025, 11:47 | #975 | 
|  |   

jeszcze tego nie mam w lapkach - podane 1.4 L/min. w poniedzialek dostaje XRV z padnieta podcisnieniowa Mikuni i postanowilem polaczyc przyjemne z pozytecznym. nadal jednak uwazam, ze najlepszym rozwiazaniem jest pompa oryginalna. po latach dlubania przy AT podpisuje sie pod tym obiema uapami i ogonem.  p.s. kolega Melon sie martwi, ze mnie nie ma - nie ma mnie bo zajadam sie budyniem z zacisku   
|   |   | 
|  23.03.2025, 07:06 | #976 | 
| Administrator  |   

Też się zgadzam że oryginał najlepszy , tylko styki sporadycznie wymienić i jest wieczna.

__________________ AT03 | 
|   |   | 
|  23.03.2025, 09:24 | #977 | 
|  |   

styki nie zalane robia z moich doswiadczen do 100 kkm. ale to jest bardzo roznie - ja do pompy zagladam zawsze jak mam moto na podnosniku bo to zadna praca. wady pompa ma dwie i to bardzo powazne: nie jest hermetyczna i ma zbyt wysoki pobor pradu jak na prace, ktora wykonuje. dodatkowo zupelnie nie rozumiem pop... systemu rurek w XRV 10-8 jakby nie mozna bylo zrobic calosci na 8 - przeciez te pompy Mitsubishi sa w wersjach 8mm. ale XRV jest pelna 'ciekawych' rozwiazan. 
				__________________ buziaki   Ostatnio edytowane przez szynszyll : 23.03.2025 o 09:56 | 
|   |   | 
|  23.03.2025, 12:26 | #978 | ||
|  |   Cytat: 
  Z tym bym się nie zgodził, bo ta pompa pracuje impulsami w przeciwieństwie do pomp, które pracują non-stop na bajpasie? Po założeniu przekaźnika, czy elektroniki przejmującej załączanie pompy temat nie istnie. Cytat: 
 Czekam na kogoś, kto założy temat w jednym wątku dotyczącym furii nowej AT, bo jak do tej pory nie było odważnego i furie żyją w wielu wątkach   
				__________________ Ale tu nie Politechnika, tu trzeba myśleć, jak mawiał pewien bosman ;-) Przestań naprawiać jak zaczynasz psuć! Ludzie, którzy twierdzą, że czegoś nie da się zrobić, nie powinni przeszkadzać tym, którzy właśnie to robią. | ||
|   |   | 
|  23.03.2025, 13:04 | #979 | |
| gsm: 512242193  Zarejestrowany: Jul 2006 Miasto: Rzuchów 
				 Motocykl: RD11a Galeria: Zdjęcia   Online: 5 miesiące 2 dni 12 godz 55 min 20 s |   Cytat: 

__________________  Kowal zawinił - cygana powiesili   | |
|   |   | 
|  23.03.2025, 13:06 | #980 | 
|  |   

wybacz Kazmir ale nie zlapalem - pisze o tym co jest OEM a nie co by bylo 'jak by' sobie cos tam przykombinowac - temat stary jak to forum. porownania konstrukcji pompy z XRV do silnika z DCT nie rozumiem. co oznacza skrot: Sb?

|   |   |