|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Niemcownia
Motocykl: CRF 1000D/DCT
Przebieg: 48k+
Online: 4 miesiące 4 tygodni 1 dzień 4 godz 21 min 34 s
|
|
|
|
|
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
Online: 1 miesiąc 2 tygodni 3 dni 4 godz 35 min 59 s
|
Cytat:
to się naprodukowałeś Jest jeszcze taki drobny szczegół jak tulejka wewnętrzna, której nie wolno uszkodzić podczas wybijania łożysk ponieważ nawet lekko odkształcona na końcu po skręceniu będzie ukosować łożysko, którego żywotność spadnie dramatycznie. U mnie tył był wymieniany ok 50.000km a przednie łożyska ciągle fabryczne jest już coś ponad 113.000km jednak błota po kolana motocykl nie widział |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
Online: 0
|
W maszynach czesto stosuje palnik i termometr laserowy w miejscach gdzie inni uzywaja mlot 5kg
|
|
|
|
#5 |
|
Miasto: Wielkopolska
Przebieg: ok. 40k
Online: 2 godz 11 min 15 s
|
Mi wystarczył młotek 200g i to trzymany w połowie trzonka. Łożyska w zamrażarce a piasta lekko podgrzana i ładnie wchodziło. Ale palcami to by to Pudzian musiał wciskać.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2014
Miasto: Ostróda
Przebieg: 52000
Online: 3 dni 10 godz 25 min 26 s
|
Będę wymieniał łożyska. honda podaje poza numerem części oznaczenie łożyska, ale nie wiem czy powinienem kupić standardowe czy z oznaczeniem C3. Możecie podpowiedzieć?
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
C3 to większy luz, ja bym zakładał standardowe.
|
|
|
#8 |
|
Tomaj
![]() |
Wrzuć standardowe (ja montowałem SKF'y). Postaraj się założyć również nowe uszczelniacze, przynajmniej ten od strony tarczy hamulcowej tylnej - ta strona ,,siada'' pierwsza.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Gość
Online: 0
|
Po co c3 w koła upychać? Jaki to ma cel?
|
|
|
|
#10 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2008
Miasto: Sosnowiec
Motocykl: RD07a
Online: 1 miesiąc 1 tydzień 25 min 29 s
|
C3 powinno się stosować tam gdzie jest wysoka temperatura np. w oleju skrzyni biegów.
W kole co prawda tarcza może się mocno nagrzać ale aluminiowa piasta w 95% czasu jest chłodna więc wniosek nasuwa się sam. |
|
|
|