![]() |
|
Hamulce, kola, opony Montaż, demontaż i kontrola takich elementów jak: klamki, pompy hamulcowe, tarcze, klocki, zaciski, przewody hamulcowe w oplocie i bez, koła, felgi, szprychy, opony i łożyska. |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
Afryka zawsze w sercu i na tatuażu :)
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Bytom
Motocykl: BMW F800GS
Przebieg: 29167 M
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 12 godz 43 min 27 s
|
![]()
Tak myslalem, ze do 10 mize byc ciezko,pewnie asfalt szybki je "zjada" ale sprobujemy
![]()
![]() |
#2 |
|
![]()
Swiete slowa, tak wlasnie rozwazam,zeby zanabyc 2gi komplet opon,bo w dluzszym okresie exploatacji sie zwroci.
![]() |
#3 |
Ciśnienie rośnie ;)
![]() Zarejestrowany: Oct 2012
Miasto: Opole
Motocykl: RD07a była... :(
Przebieg: 58000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 13 godz 4 min 28 s
|
![]()
Tak kupie na bank drugie koła ale narazie sie trochę na moto spłukałem i odkładam to na niedaleką przyszłość czyli next year.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2011
Miasto: mazowiecka wieś
Motocykl: 5 szt
Przebieg: znośny
![]() Online: 3 miesiące 3 tygodni 1 dzień 12 godz 45 min 35 s
|
![]()
Pytanko do szacownych Trzodowników doświadczonych w Mitasach - z wielu przyczyn nie udało mi się polatać za dużo w sezonie, mieszkam w lesie stąd pomysł na nadrobienie strat zimą, po długich namysłach i chwilowym przypływie weny twórczej zamówiłem sobie komplet tzw. "afrykański" na zimę. Na tyle 9 w wersji dakar, ciśnienie 1,5 atm, przód tkc z 1,8 atm. Po moich łąkach i wydmach jest ok. Ale jak lecę nad Wisłę ancfaltem to się robi słabo - moto w zakręty się wali....
Czy przyczyna tego leży w konstrukcji opony "dakar" / a może ciśnienie za niskie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Ja na e07 mam 2.0 bara przod/tyl,jedynie na offa czasem warto obnizyc do 1,8 atm wtedy jedynie na asfalcie huczaly troche wiecej
(e09 jeszcze nie testowane)
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Józefów k. Otwocka
Motocykl: RD03
Przebieg: 99 tyś.
![]() Online: 2 tygodni 3 dni 9 godz 26 s
|
![]()
Ja na E09 mam po 2,2 bara i na twardym jest ok. a na of lekko upuszczam.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ciśnienie rośnie ;)
![]() Zarejestrowany: Oct 2012
Miasto: Opole
Motocykl: RD07a była... :(
Przebieg: 58000
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 6 dni 13 godz 4 min 28 s
|
![]()
Zupełnie nie kontrolowałem jeszcze ciśnienia w kołach, odwyklem od tego bo w 450exc na musach jeżdżę.
![]() |
#8 |
wolny strzelec
![]() |
![]()
Znalazlem taka tabelke w sieci i chcialem zapytac uzytkownikow Mitasa czy sie z nia zgadzacie.
Osobiscie dojezdzam E-09 i powiem ze nawet sie zgadza,ale jak z E-08 ![]() Wyglada troche jak Sahara Metzlera-i czy naprawde nie nadaje sie w teren ![]() ![]()
![]() |
#9 | |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: mielec
Motocykl: pilnie sprzedam
![]() Online: 2 miesiące 1 tydzień 5 dni 5 godz 6 min 7 s
|
![]() Cytat:
Na E-08 jezdzilem.Ja bym ja zaliczyl do szosowych opon na enduro, tej klasy co anakee, albo tourance. Ale te dwie ostatnie sa super na kazdy asfalt, takze ten mokry. Ja zawsze na kazdych mitasach, jak asfalt mokry to jade bardzo ostroznie. Do Metzlera sahary mozna porownac E07. Czyli opony uniwersalne, badz wyprawowe.Z tym, ze nowka sahara enduro 3 ma bardzo niski bieznik, jak sie postawi obok E07 to sahara wyglada na taka do polowy zjechana. Mitas e07 wytrzymuje conajmniej 20 000 km
niejedna przestrzen jeszcze moj uslyszy glos super miejsce i cudowni ludzie www.misja-kamerun.pl Ostatnio edytowane przez Mirmil : 11.12.2012 o 13:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Klub morsów i innych popaprańców | felkowski | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 2 | 06.03.2010 17:30 |