![]() |
|
Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
![]() |
#41 | |
Zakonserwowany
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#42 |
Administrator
![]() |
![]()
Dla przypomnienia jednego z mechanizmów.
![]() |
#43 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 10 miesiące 1 tydzień 13 godz 41 min 36 s
|
![]()
Adggio, ani centa, ani złotówki. Wszystko za swoje. Można przeszukać moje stare posty.
Na studiach w Berlinie wziąłem 2 tys euro kredytu studenckiego 0 proc w prywatnym banku i wszystko spłaciłem. Cieszę się że mam normalna Kobietę, która nienawidzi kredytów jak ja i dziennie zapierdala na 2 etaty, aby dozywocia w banku nie podpisać. 3 rok walczymy z domem, a w ten weekend robimy tynk zewnętrzny , wywalam rusztowanie i w końcu wchodzimy do środka. Elektryka, tynki, instalacje co, jastrychy ,najtańszy dywan na podłogi , używane meble i się wporwadzamy po 4 latach budowania wszystkiego, w każda wolna chwilę samemu i za swoje. Dzieju, chciałbym wiedzieć, co tak strasznego w tych 11 starych golfach nad jeziorem, które testują wydech. Naprawdę ludzie się boją takich sytuacji i potrzebują na to paragrafów?
![]() |
#44 |
![]() |
![]()
To nie chodzi o paragrafy a o dobre wychowanie. Ale dla jak widać dla ciebie zarówno to, jak i czytanie ze zrozumieniem (12% mieszkańców NRD) jest nieosiągalne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
Znam takich co nabrali kombinując dotacji, listingów i kredytów i narzekają jak to mają przewalone.
Zdrowia i wytrwałości .
![]() |
#46 |
Fazi przez Zet
|
![]()
Zimiok, co ma wspólnego dobre wychowanie z testowaniem wydechu nad jeziorem? Daj ludziom żyć. Nie sobie gazuja ile chcą. Niech mają swoją wolność.
Tym myśleniem zakażemy wszystkiego, bo będzie można wszystko podciągnąć pod dobre wychowanie. Te simsony też źle wychowane. Te enduro źle wychowane. Kogut źle wychowany bo pije. Moje byki zle wychowane bo srają wszędzie. Co jeszcze można podciągnąć pod źle wychowanie? Jest tyle papieru na świecie aby to wszystko zapisać w paragrafach? Gdyby nie kochany zachód, który uwielbiasz mielibyśmy dziś promile analfabetyzmuw NRD. Wiesz dlaczego nie było partii zielonych w byłych demoludach? Bo w demoludach ukończenie szkoły było obowiązkiem . Brat dzwonił najmłodszy (mam 3) . Też ma alergię na kredyty jak cała moja rodzina. Wczoraj mu licznik wody w starej chałupie podłączyli , która wyremontował sam za swoje na cacy i teraz ciągnie instalacje dalej. Na razie parter i się wprowadza, reszta kiedyś. Płatności kartą używa raz na kwartał. ![]() Zimiok, aż Cię swierzbi aby wychować moja Rodzine co? Mamy kompletny brak finansowego wychowania. Unia nic nam nie da, nie musimy nikomu za nic dziekowac. Nie podpisujemy niczego. Nikt nie zarobi włącznie z pazernym państwem. Wszystko robimy sami. Do kompletu Jeździmy starymi autami bez raz (brat ma golfa 1) i w tym roku mam ochotę pojechać tymi golfami nad jezioro i testować wydechy. ![]() Bedzie rodzinny zlot. Adagiio, dzieki wielkie.
![]() |
#47 |
![]() |
![]()
"W 2025 roku wyniki są jednak zaskakujące w wypadkach zginęło 786 osób, czyli o 196 mniej niż w analogicznym okresie 2024 roku wynika z danych Komendy Głównej Policji, które poznała Rzeczpospolita.
Spadek ofiar śmiertelnych rzędu niemal 20 proc. to ewenement. Co za nim stoi? W jednym eksperci są zgodni: kierowcy jeżdżą wolniej i to dlatego skutki wypadków są mniej tragiczne." o bardzo budujące dane, które świadczą o tym, że Polska konsekwentnie zmierza w stronę większego bezpieczeństwa na drogach. Spadek liczby ofiar śmiertelnych aż o 20 proc. to nie przypadek, to efekt długofalowych, systemowych działań, które zaczynają przynosić realne rezultaty" komentuje te wyniki prof. Marcin Ślęzak, dyrektor Instytutu Transportu Samochodowego. https://www.rp.pl/wypadki/art4269980...li-noge-z-gazu A tu trochę liczb, dzięki którym twierdzenia o wykorzystywaniu mandatów jako źródła utrzymania budżetu można między bajki włożyć: Z danych Izby Administracji Skarbowej w Opolu wynika, że w 2024 roku wystawiono blisko 3,8 mln mandatów na blisko 1,3 mld zł. W tym samym roku dochody całego budżetu wyniosły około 623,4 miliarda złotych. 0,2% Enjoy! |
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Fazi przez Zet
|
![]()
Zimiok, całe szczęście że jeżdżę zgodnie z przepisami w Polsce , w NRD mogę upalać bo nie ma policji, a golfa będę gazować nad jeziorem na postoju, więc mandat mi nie grozi
![]() W NRD prawie nie ma policji, bo ostatnio na autostradzie zatrzymali kumpla który jadąc z budowy do domu otwarł sobie piwko podczas jazdy na autostradzie i popijał. I zauważyli go cywilni jak przykładał butelkę do ust . Zatrzymali, poczekali 20 minut. Dmuchnął i wyszło 0.35. I puścili go dalej. Ale by można paragrafów dowalić nam tutaj i nas wychować ![]()
![]() |
#49 |
![]() |
![]()
Zdrowo trzeba mieć zryty beret żeby pić prowadząc samochód. Chwalenie się tym również nie najlepiej świadczy.
Garść statystyk: W 2024 roku w Polsce odnotowano 1 201 wypadków drogowych spowodowanych przez kierujących będących pod wpływem alkoholu. W ich wyniku: 154 osoby poniosły śmierć 1370 osób zostało rannych Dla porównania: W 2023 roku było 1331 takich wypadków i 212 ofiar śmiertelnych W 2022 roku było 1415 wypadków i 172 ofiary śmiertelne Widać więc spadkowy trend, zarówno w liczbie wypadków, jak i ofiar śmiertelnych, co przypisuje się m.in. wzmożonym kontrolom trzeźwości (ponad 16 milionów w 2024 roku) oraz zaostrzeniu przepisów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Fazi przez Zet
|
![]()
Widzisz Zimiok, świat nie jest równy i nie jest taki sam. Już wiesz kto ma zryty beret i kogo trzeba paragrafami wychować. Do paki trzeba wsadzić jeszcze Grecję, Włochy Hiszpanie , stany Arizona i Utah. Dopóki normalnie jedziesz nic się nie stanie.
A trzeźwi po 2 paki wyprzedzają na ciągłej, a my w NRD pyrkamy sobie do domu. Po ostatnim festynie znowu żadne auto nie zostało na parkingu w nocy. Z ostatniego zlotu traktorów i o 2 w nocy ostatnie 4 traktory pojechały do domu. Wszyscy do paki! Ja się nie chwalę, ja mówię jaki jest stan rzeczy. Wyjedź może kiedy za granicę w końcu, spotkaj lokalesow i zobacz jak żyja i w końcu zauważysz że bez paragrafów da się żyć. Pijesz sobie piwko za kiera byle nie przekroczyć pół promila. Wszystko zgodnie z paragrafem i niekt nie ma zrytego beretu. Jest całkowicie normalnym że wracając z budowy w busie budowlanym, kierowca też sobie piwko pije. Pewnie przeraza Cie ten fakt, ale taki jest świat. Nie uda Ci sie mnie wystraszyć statystykami. Wystawiłbym Ci tu statystyki gdzie miliony umarło jak wzięli, w latach 2020 - 2023 z powodu światowego ocipienia ale jest zakaz mówienia tym. Szacunkowo do 50 milionów ludzi ma trwałe szkody na zdrowiu w samej Europie. A Ty mi tu wstawiasz jakieś 172 ofiary i straszysz mnie. No niestety, nie uda Co się to. Gorszy od kierowcy po piwku za kierownicą, jest szalony trzeźwy polityk chcacy dobra i bezpieczeństwa dla mnie i innych. Od tego giną miliony.
Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. Ostatnio edytowane przez fassi : Dzisiaj o 14:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Organizacja kolejnych zlotów | lena | Imprezy forum AT i zloty ogólne | 77 | 18.10.2009 14:17 |