|
|
|||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#21 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 1 tydzień 3 dni 11 godz 1 min 38 s
|
E-wiza radziecka robi.
Na dłuższy tranzyt styknie. Zawsze można ją załatwić w drodze. Jadąc w Pamir w ogóle bym nie kombinował z wielokrotna itd.
|
|
|
#22 |
|
arbozeniak
![]() Zarejestrowany: Jul 2023
Motocykl: xd
Online: 2 tygodni 5 dni 11 godz 42 min 23 s
|
E-wiza w Rosji nie robi.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Udowodnij.
Wiem, że z Twoim radzieckim słabo. https://evisa.kdmid.ru/ Potwierdził mi dzisiaj Franc (afrenalinka.pl). On jest dla mnie wiarygodny. Twoja wiarygodność (dla mnie) ...
|
|
|
#24 |
|
arbozeniak
|
Ja nikomu nic nie muszę udowadniać, ale niech się koledzy nie zdziwią, jak ich cofną na granicy.
E-wiza działa na niektórych lotniskach (podkreślam: niektórych), ale my tu nie rozważamy przelotów, więc z naszego punktu widzenia (przejścia lądowe) e-wiza w Rosji nie działa. Poza tym to wiza JEDNORAZOWEGO WJAZDU, a chlopaki chcą wielokrotne. A Franc, z tego co z nim gadałem (fakt, jakiś czas temu), też nie jeździ na e-wizie, tylko tłucze papierkowe w Wiza Serwis. Edycja jeszcze. Nasz wspólny znajomy z 3po3 ("cieciurozumisz"; spytałem go jeszcze o e-wizę, żeby się upewnić, potwierdził, że się nie da) podesłał mi takie filmidło. Polecam od ok. 10 minuty, a potem ok. 20-ej, widać jak się przekracza na e-wizie. No. https://www.youtube.com/watch?v=jUkmMZscTYg Ale Elwood wie zawsze wszystko najlepiej. No i zawsze jest pierwszy. Spróbuj, może będziesz pierwszy na e-wizie, hehe. Tylko żebyś nie wrócił za szybko jak z Iranu czy skąd tam, bo Ci jakichś papierków na którejś granicy nie stykło i rozwaliłeś chłopakom całą wycieczkę. Ostatnio edytowane przez arbo : Wczoraj o 22:39 |
|
|
|
|
|
#25 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2021
Miasto: Kraków/Zielonki
Motocykl: KTM1290R
Przebieg: rośnie
Online: 3 tygodni 1 dzień 38 min 18 s
|
Sprawdziłem jest wykaz, https://electronic-visa.kdmid.ru/checkpoint.html , na e-wize sa wydzielone przejścia przynajmniej tak podają, nie znalazłem nic z Kazachstanu, w Mongolii są dwa i one pasuja do trasy.
|
|
|
|
|
|
#26 |
|
arbozeniak
|
Granicy z Mongolią nie znam.
Za to znam tę granicę: Riespublika Siewiernaja Osetia Alania Wierchnij Łars Oni tam nawet nie wiedzieli o istnieniu czegoś takiego jak e-wiza. Ale jak tam chcecie. Można próbować, najwyżej Was cofną. Oj tam. Tak z ciekawości - komuś się ostatnio udało wjechać/wyjechać do/z Mongolii via Taszanta? Nawet na normalnej wizie. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
No i wszystko w temacie. Wystarczyło doczytać.
Ale osiągnąłeś jedno mazeniak. Nie ma na tym forum miejsca dla mnie tak jak nie było na betoniarce i każdym innym gdzie się pojawiłeś po mnie.
|
|
|
#28 |
|
arbozeniak
|
Raz już doczytałeś.
I Cię cofli, a z Tobą innych. |