|
|
|||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 | |
|
Administrator
![]() Zarejestrowany: Oct 2007
Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 3 dni 23 godz 51 min 20 s
|
Cytat:
Absolutnie nie będę w tej kwestii się spierał, ale też nie znalazłem informacji czy takie jest zastosowanie czy nie. Wiem, że MUSZĄ być dwie. Co do smarowania Bardzo dobrze sprawdza się smar do przekładni do kos spalinowych, dodatkowo jest wysoko temperaturowy więc już w ogóle bajka. Kosztuje groszowe sprawy. Główna zaletą to nie wypływa od temperatury. Będziecie się może śmiać, ale często te elementy idą u mnie do myjki ultradźwiękowej po bazowym czyszczeniu, mowa o korpusie. Mam pewność, że jest jak trzeba lub ropownica z płynem z myjki warsztatowej - wysokie ciśnienie od razu wypycha wszystko. Każdy niech robi jak uważa za stosowne, ważne aby to działało jak trzeba i nie wycierało aby korpusu ani plastikowego ślimaka.
|
|
|
|
#2 |
![]() |
W starych sprzętach z dużymi przebiegami zdarza się, że muszę dołożyć jedną "blaszkę" bo pierścień zębaty (najczęściej nie dbany) wytarł się i koronka leży nie w osi ślimaka. Smar do tego używam łożyskowy o lekkiej konsystencji (QuakerState wheel bearing - wysoka temp. kroplenia).
|
|
|
|
|
|
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Jan 2023
Motocykl: Transalp 650 RD11
Online: 1 tydzień 4 dni 17 godz 15 min 28 s
|
Cytat:
Już przy montażu widziałem, że jest źle - olej powodował opór w kręceniu między linką a pancerzem. Założyłem starą linkę i jeździ do dziś. Licznik przekręcony a ślimacznica jeszcze ori... |
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Są różne smary do różnych zastosowań. Widocznie użyłeś ciężkobieżny, dlatego napisałem, że powinien być lekkobieżny. Problemu nie ma nawet przy niskich temperaturach, a co dopiero od wiosny do zimy.
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Czy ktoś miał doświadczenie z tego typu produkcją? Koszt zdecydowanie niższy niż oryginału.
https://allegro.pl/oferta/slimak-pre...lp-17544171849 |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Administrator
![]() |
Cytat:
Cytat:
Jest twardsze i w razie zablokowania szybciej pęknie no i nie nadaje się do naprawy. Niestety nie zapisałem przebiegu jaki zrobiłem na tym wydrukowanym ale orientacyjnie mogło to być ok kilku może w porywach do 10 tyskm. Oryginały zdarzyło mi się odbudowywać ale to inne tworzywo.
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Administrator
![]() |
No nie wszystko się da naprawić , w moim przypadku odtwarzałem płetwy do zabieraka i pęknięcie kółka a raz poprawiłem odrobinę kilka zębów.
Zmielenia zębów się nie da naprawić.
|
|
|
#9 | |
|
Motocykl: RD04
Przebieg: 85600
Online: 13 godz 26 min 41 s
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
wydruk doszedł. No ciekaw jestem jak to się sprawdzi. Ma trochę farfocli i drobnych nierówności.
|
|
|
|
![]() |
|
|