|
|
#11 |
|
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 10 min 49 s
|
Lift Crosstourera zawierał też kilka usprawnień w silniku.
Przed liftem bywały przypadki dużyc awarii. Nie była to norma ale jednak po lifcie zmieniono ciśnienie oleju w silniku, jakiś cel to musiało mieć. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
W moim skromnym rozumieniu, wszystko co najlepsze zrobiono, a że klient (nasz pan) ma spapraną psyche przez konsumpcjonizm to dlatego ma miejsce ten karygodnie bzdurny proceder. Ja jestem szczęśliwym posiadaczem wielu starych wyrobów, a na nowych zarabiam na życie.
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 tygodni 3 dni 21 godz 10 min 49 s
|
Nie do końca. Czołowi producenci nie mają teraz z czego kłaść dużych kwot na rozwój i nowe technologie. Ludzie chcą tanio. Chińczyk to daje. Trzeba być tanim i w wykonaniu czołowych producentów jak najbardziej bezawaryjnie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
Nie wiem dlaczego uważacie się za mądrzejszych od producentów, inżynierów, projektantów motocykli itp - mam takie mocne przekonanie, pewnie subiektywne, że znają się na motorkach lepiej od Was
![]() I nie zgadzam się, że musi tanio - albo nie dotarło to jeszcze do Italii, Bawarii i UK
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
Naprawiam (i nie tylko) swoje i cudze od końca lat 70-tych i mam jakieś spektrum porównawcze i na pewno w tym czasie poprawiły się jakość i osiągi, ale nie tak, jak wielu się wydaje. Takich inżynierów (w skali globalnej), jak w latach 60-90-tych nie ma (powody, to osobna dyskusja), co nie znaczy, że to głęby - oczywiście, że nie. I to ma jakby mniejsze znaczenie bo (w końcu) można czerpać z doświadczenia poprzedników. Istotne natomiast jest to, że przy całym tym doświadczeniu wciąż zdarzają się niedoróby i (w końcu) co obchodzi klienta z jakiego powodu ?! Zgadzam się również, że za jakość trzeba odpowiednio zapłacić (jest dosyć przykładów - kolejny temat), ale póki Inczyk oferuje coś taniej, to mamy szansę skorzystać, jeśli (oczywiście) reszta przemyśli swoją politykę i tylko wtedy.
P.S. Nie - nie uważam się za mądrzejszego, tylko mam tzw. swój rozum i stwierdzam, że w wielu przypadkach to przerost formy nad treścią. |
|
|
|
![]() |
|
|