|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
Wszystko jest ok jak się trzymasz tego -jak dbasz tak masz
![]()
![]() |
#2 |
Stary wyjadacz
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: żywiec
Motocykl: RD07
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 tygodni 2 dni 22 godz 15 min 16 s
|
![]()
Melon zgadzam się.
Ale kupując moto z drugiej czy nawet trzeciej/czwartej ręki nie dbałeś o niego od nowości. Honda zawsze słynęła z tego że jej bezawaryjność jest ponadprzeciętna. Przykładów jest dużo. Ale z rodzimego podwórka spójrz na XRV750 w porównaniu do Super Tenere 750. XRV nawet mocno zaniedbany serwisowo jeździ, żyje. ST bardzo malo przetrwało probę czasu. A więć tak. V4-1200 jest świetnym piecem, jednak jest to jednostka którą trzeba już przy zakupie sprawdzać i modlić się żeby nie było wtopy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Widzę, że nie oblukałeś filmu więc nie będę bił piany. W skrórcie jeśli jeżdzisz z uszkodzoną skrzynią czy innym szmelem który opiłkuje do oleju to... będziesz szukał pieca
![]()
![]() |
#4 |
![]() |
![]()
Odpowiednio traktowany piec vfr1200 jest bardzo dłuuuuuuuugowieczny!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: Imielin
Motocykl: VFR1200x 2014
![]() Online: 3 godz 35 min 53 s
|
![]()
Witam Wszystkich w ten cudowny pochmurny dzień (przynajmniej w pewnym rejonie śląska).
Jakiś czas temu popełniłem czyn polegający na zakupie Honda VFR1200x w manualu a że jakoś temat tego modelu jest jako "dolepek" na innych forach, to postanowiłem zapytać tutaj (najwyżej mnie zlinczują). Chodzi mi o wymianę uszczelniaczy i oleju w lagach. Fabrycznie "powinien" być olej KYB KHL 15-10. O dostępności szkoda pisać więc zacząłem szukać zamienników. Według jednych z informacji może to być np. MOTOREX FORK OIL RACING 2.5W a według innych Motul Fork Oil 5W czy nawet 10W. I tutaj właśnie pytanie do szanownego gremium. Co Państwo o tym sądzicie lub jakie macie doświadczenia? Pozdrawiam, Bartek |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Fazi przez Zet
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Berlin
Motocykl: RD07
Przebieg: ∞
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 10 miesiące 1 tydzień 5 dni 11 godz 39 min 48 s
|
![]()
Część Bartek,
tutaj masz wiele informacji o crosturerze https://africatwin.com.pl/showthread.php?t=69&page=835
![]() |
#7 |
|
![]()
Dzięki. Postaram się jakoś przez to przebrnąć żeby znaleźć interesujące mnie "konkretne" informacje, tylko nie wiem czy życia wystarczy jeżeli wyszukiwarka nie daje rady.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
Wg. Serwisu (takie info dostałem)leje 10W i nie narzekam , zawieszenie w CT jest po taniości więc jest jak jest
![]() |
#9 |
|
![]()
Dzięki Melon.
Ja porównywałem po specyfikacji opierając się na "serwisówce" (tam znalazłem info o KYB KHL 15-10) i dlatego zaczęły się "jaja". 1. KYB KHL 15-10 lepkość ~15.3 cSt @40 °C 2. MOTUL Fork Oil - 5W lepkość ~18.0 - 18.9 cSt @40 °C (Factory Line Light 5W syntetyk ~18.0 a Expert Light 5W półsyntetyk ~18.9) 3. MOTUL Fork Oil - 10W lepkość ~35.9 cSt @40 °C No nic. Chyba zostaje tylko próba z zalaniem MOTUL Fork Oil 5W i sprawdzenie co się będzie działo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
malarz
![]() |
![]()
Jeśli się nie boisz, to popatrz na Bel Ray, bardzo dobre oleje.
https://gmoto.pl/oleje-do-amortyzatorow,1282/?m=bel-ray