|
![]() |
#1 |
![]() |
![]()
orka nie orka - czasami trzeba.
ogarnie to moje offroadowe potrzeby na /sarkazm/ powiększającym się z dnia na dzień offroadowym polu Europy z nawiązką. a co do przejazdu bez owiewki to jak napisałem - będą jakieś szybexy na pewno. 1200, tempomat, 6 biegów - zapinam ostatni bieg i jadę 110 nawet się nie pocąc. od stacji do stacji. Niestety nie widzę trzymania takiego przelotu singlem. t7 dychawiczny silnik, dętkowe koła, siedzi się jak na kozie. moto tanio zrobione i to widać.
![]() |
#2 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2018
Miasto: Kraków
Motocykl: Yamaha ttr600 Bmw gs1150 Tenere 700 Bmw Gs1200LC Adv Bmw 1200 RT
![]() Online: 2 miesiące 4 tygodni 5 godz 56 min 44 s
|
![]()
Jesli nie musimy rozwijac autostradowych predkosci ta z tą dychawicznoscia silnika w t7 moim zdaniem mocna przesada.
Bardzo podobny w charakterystyce do 1200 dohc. Wodniak 1200 niby odpycha sie w porownaniu do nich okrutnie ale biegami namajtac sie trzeba i najlepiej sie czuje powyzej 4000 obr |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Nie no 1200 BMW a te 700 od Yamahy to jest przepaść. Podzielam zdanie Matjasa w tej kwestii.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]()
Prawie codziennie do roboty dojezdzam raz jednym raz drugim i jakos mi sie nie wydaje.
Chodz z drugiej strony dwa razy tenerka bylem na wakacjach i trzeci raz gdzies dalej nia raczej nie pojade,ale napewno nie ze wzgledu na silnik ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
Ehh, kiedy to było jak się nową ATAS kupowało za 59 kpln. Jak ją brałem z salonu w maju 2018r to powiedziałem, że będę ją trzymał 10 lat. Dziś jadąc zdałem sobie sprawę, że 8 z nią mam za sobą
![]() Szukam 1200 GSA olejaka z 13r z przebiegiem do 40 kkm i wtedy skracam pobyt ATASa w garażu. No chyba, że plecak powie basta i wtedy pełen wigoru i zadowolenia takie cóś jak powyżej ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
|
![]()
2013r adv 11 dni tylko mialem ale najmilej wspominam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
![]() |
![]()
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
W Niemcowie 12adv skolko uzgodno do 40kkm ale to bedzie jakies 7k euro z dużym plusem
Najpewniej. przypatrywałem się temu tematowi jakiś czas temu to trzeba również nastawić się na daleka wycieczkę - zachodnia granica Niemiec. Bliżej naprawdę wyjątkowo coś się zdarza godnego uwagi. Przejechałem się ostatnio tenere WR T7 i nic mi ten motocykl nie zrobił. Nowa Afryka która ma wszystko to czego nie potrzebuje za 89tys to niby tanio jest? Do tego elektryczny zawias - znowu nie wiem po co, oraz dct którego nie chce i tablet oraz guzikologia popierdolona na kierze. Menu, submenu, chgw co jeszcze. Dukat duży powyżej stówy chyba, Stelvio niestety trochę zbyt cywilizowane i na włoszczyznę w życiu kasy nie położę. No i w sumie wychodzi że z nowych sprzętów co mogą być do tańca i różańca nie bardzo widzę wybór. Podoba mi się r12gs i chciałbym go mieć w wersji enduro. Quick shifter tempomat i 21/18 i byłoby to bardzo dobre moto. Niestety musiłbym zrobić przeciąg w garażu ale być może byłby to w końcu odpowiedni bodziec.