![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: RD04
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 2 dni 7 godz 52 min 6 s
|
![]()
Mam info, żeby raczej latem nie planować Norwegii. Dubel, co się tam u Was mówi na ten temat?
![]() |
#2 | |
Gość
Online: 0
|
![]() Cytat:
Dam znac kolo polowy czerwca jak z Norwegia bo teraz to mozna pisac patykiem po piasku. A u nas juz teraz pieknie, zdjecia z wczoraj ![]() IMG_20210418_164707.jpg IMG_20210418_160222.jpg IMG_20210418_172919.jpg |
|
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Mar 2019
Motocykl: RD03
![]() Online: 1 tydzień 42 min 27 s
|
![]() Cytat:
![]() W tym jak będzie wolno, to jadę bez zastanawiania Pozdro Ostatnio edytowane przez Novy : 20.04.2021 o 20:53 Powód: Poprawiłem cytowanie |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakonserwowany
![]() |
![]()
To co piszesz to jest czysta teoria. W praktyce jednak różnie bywa, chcesz jechać na pewniaka to zrób test i po sprawie. Nikt Cię nie będzie pytał jak, gdzie, po co, na co, itp. pokazujesz papier na granicy i to wszystko.
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Beskidy
Motocykl: CRF1000
![]() Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s
|
![]()
Oficjalnie mają być 4 etapy luzowania obostrzeń w Norwegii, każdy ma trwać około 3 tygodni ale to tylko plan bo czas będzie uzależniony od ilości zachorowań i tempa szczepień. Turystyczny wjazd obcokrajowców będzie możliwy dopiero po zakończonym 4 etapie... Optymistycznie może końcówka lipca jak wszystko się ułoży...
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Jul 2017
Miasto: Ostrowiec Św.
Motocykl: KTM 640, NAT
![]() Online: 3 miesiące 5 dni 20 godz 52 min 54 s
|
![]()
Podali dzisiaj nowe daty rejestracji na szczepienia dla wszystkich roczników 18+ i wchodzi rozporządzenie które pozwoli na użycie niewykorzystanych dawek:
https://www.gov.pl/web/szczepimysie/...ich-polakow-18 Edit: od dzisiaj (28.04) mogą się zapisywać osoby w wieku 30-39 które wcześniej wyraziły chęć szczepienia. Tutaj się klika, loguje profilem zaufanym i można wybrać termin: https://pacjent.erejestracja.ezdrowie.gov.pl/ Czasami parę razy warto odświeżyć stronę i zmienić ustawienia filtrów, pojawiają się wtedy inne daty. U mnie w mieście pusto, więc też nie szukajcie dokładnie u siebie jak zależy Wam na terminie. Ostatnio edytowane przez greenman : 28.04.2021 o 08:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Mam takie pytanko , może ktoś się orientuje albo miał sytuację. Chodzi o lot samolotem. Kraj docelowy wymaga testu zrobionego min 72h przed wjazdem. I teraz słowo wjazd jest dla mnie kluczowe. Jak wsiadam do samolotu ma być mniej niż 72h czy też w przypadku podróży przesiadkowej ze zmianą czasu etc to jednak dotarcie do celu ma sie mieścić w przedziale 72h. Jak ktoś wie to proszę o informacje.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() |
![]()
72h jak wysiadasz z samolotu na miejscu i powinni uwzględnić, przesuniecie czasowe w stosunku do czasu wykonania testu...tyle teoria.
P.S. dzisiaj robiłem test PCR i się okazuje, że trzeba mieć przy sobie paszport, bo sa laboratoria które nie wpisuja numerów paszportu i zdarzały się przypadki, ze cofali ludzi z lotniska mimo, ze mieli wpisany nr dowodu os. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I CAN'T KEEP CALM I'M FROM POLAND KU_WA Słońce do 04.09.24
![]() |
![]()
Dostałem takie info że czas 72H liczy się w przypadku lotu z przesiadkami do czasu wylotu do kraju docelowego czyli ostatni lot. Dzięki za info w sprawie numeru paszportu. Zwrócę uwagę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() |
![]()
Testy nam całej rodzince wyszły ujemne wiec wyglada ze w czwartek lecimy poza strefę Schengen.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Nasz kolega Bartek vel. Kołek. Smutne wiesci. | Fitsakis | Kołek | 6 | 29.06.2017 11:17 |