|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2020
Miasto: mazury
Motocykl: CRF 1000 Dct
![]() Online: 4 dni 18 godz 54 min 11 s
|
![]()
Nie podaje paliwa prawy wtryskiwacz ,najpierw z rana przełożyłem prawy z lewym ,nic to nie zmieniło i było jak wcześniej .Teraz wymyśliłem że wyjme wtryski z listwą pospinam trytkami żeby sie nie rozpadło jak ruszy pompa i zrobie próbe na kartkę papieru .Potwierdza sie ,prawy wtrysk zero paliwa ,lewy ok . Sprawdziłem też przewody pomiędzy wtyczkami ,jeden leci do ECU drugi to masa ,jest ok .Co dalej ?Wymiana sterownika ? ,rozjechała sie mapa ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 1 godz 46 min 59 s
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]()
No pisałem wyżej ,że zamieniłem wtryskiwacze rano i tak zostawiłem ,czyli ten który był z lewej i nie podawał paliwa jest teraz z prawej i przy próbach na kartkę papieru ładnie podaje .Czyli wtryskiwacze sprawne . Ja mam Honde 2018 ,wtryski zasilają dwa przewody ,po kluczyku pojawia sie stała masa i z ecu leci sterowanie ,dobrałem sie do wtyczki ecu i wtyczki tego niedziałającego wtrysku z lewej .Na tyle ile ja moge coś sprawdzić to przejście między pinami jest,czyli zakładam że to nie wina uszkodzonych kabli ,jest też do masy jak zapłon załączony .Nie wiem ,moje umiejętności tu się kończą.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2019
Miasto: Chełm
Motocykl: CRF1100 DCT ES
![]() Online: 3 tygodni 3 dni 1 godz 46 min 59 s
|
![]()
Aha, nie zrozumiałem dokładnie twojej wypowiedzi, sorry. Jeśli obydwa wtryskiwacze sprawne i zasilanie sprawne to moja wiedza także się kończy i szukałbym w tym momencie ecu z kluczykiem na podmiankę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 16 godz 43 min 37 s
|
![]()
dziwne, że FI nie świeci, podłącz go pod jakiś interfejs.
Czy był zdejmowany wałek rozrządu, pokrywa zaworów ? czy moto był odpalany jakimś urządzeniem rozruchowym ? wygląda to na uszkodzony sterownik, bo wydaje się niemożliwe aby sterownik nie uruchamiał wtryskiwacza bez wyrzucenia tego w błędach skoro jak piszesz elektrycznie wszystko jest sprawne. Możliwe, że wykryłeś jakąś lukę w sofcie ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() |
![]()
A może po prostu we wtryskiwaczy stanęła iglica lub jakiś syf zatkał otwory? Jaki CPU to wykryje?
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: May 2009
Miasto: Nowy Sącz
Motocykl: crf1000a
Przebieg: 2
![]() Online: 10 miesiące 3 tygodni 5 dni 12 godz 15 min 18 s
|
![]()
Może to jednak mechaniczny problem, kompresję sprawdzał?
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2009
Miasto: Kamieniec Wrocławski
Motocykl: XT660Z-konik garbusek
Przebieg: Ł
![]() Online: 4 miesiące 4 tygodni 38 min 26 s
|
![]()
Broda,przy 30 kkm lakierowanie ramy ,wyciąganie silnika !?
![]() |
#9 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2013
Miasto: Lubelskie
Motocykl: CRF1000
Przebieg: 149 000
![]() Online: 1 miesiąc 2 tygodni 2 dni 16 godz 43 min 37 s
|
![]()
u mnie nie ma EVAP, jestem w lekkim szoku iż te elementy mają identyczne złącza i do tego elektrycznie są zgodne a na koniec znajdują się tak blisko siebie.... więc po odłączeniu wtrysku silnik by pracował a nie jest to możliwe,
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
|
![]() Cytat:
@Rav merola w wakacje skasowałem ,jakos mi sie tak znienacka pojawił |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
synchronizacja gaźników- zrób to sam | mckrzysiek | Regularne czynności serwisowe | 61 | 30.01.2015 19:50 |
Synchronizacja gaźników-fachowiec poszukiwany | Joncio | Uklad paliwowy i wydechowy | 3 | 27.03.2012 10:39 |
[FAQ] - Synchronizacja gaźników (co 12kkm). | newrom | Regularne czynności serwisowe | 25 | 07.06.2011 15:19 |