![]() |
|
Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jan 2005
Miasto: Kraków
Motocykl: RD07a
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s
|
![]()
no tak, skleroza ewidentna. Nawet o to samo pytalem he he...
Przyjąłem. dziekuje za info. Bedę uwazał z tym przeladowaniem. 5 lat ladowalem ten aku zwyklym ruskim prostownikiem. Ale zawsze malym prądem. A jak sprawdzic czy takie aku jeszcze w formie?
pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Motocykl: RD07
![]() Online: 2 dni 23 godz 16 min 53 s
|
![]()
Panowie a co myślicie o takim czymś:
http://www.allegro.pl/item514642959_..._optimate.html drogie więc nie wiem czy to nie przesada. Macie może jakieś inne propozycje? Pozdrawiam Wojtek |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: łódź
Motocykl: R 1100 GS
![]() Online: 4 dni 22 godz 27 min 57 s
|
![]()
ale Panowie, po co przeplacac kupilem nigdys w lidlu za 19.90 prostownik do moto, automat na 2-nie wiem po co?,6 i 12 volt, automacik moge zostawic na zime i niech se ztoi, sam laduje sam rozladuje i jest cacy nic mnie nie interesuje czy jest zajebisty za 300 czy gowniaty ma dzialac i dziala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Road legal
![]() Zarejestrowany: Jul 2008
Miasto: Stolicstan
Motocykl: AT Rd07 93r mud fighter
Przebieg: kręcony
![]() Online: 3 tygodni 2 dni 6 godz 6 min 24 s
|
![]()
Niektórzy ludzie wychodzą z założenia iż droższe=lepsze. I zazwyczaj tak jest. Z tymi ładowarkami pewnie też. Ale czy różnica jakości jest aż tak duża żeby dokładać 280zł? Owszem, gdybym miał kasy jak lodu i nie wiedziałbym co z nią robić, kupowałbym najdroższe ładowarki itd. Ilu jest na tym forum takich bogaczy?
![]() Ma działać i działa. i czego więcej chcieć?
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gliwice
Przebieg: 86000
![]() Online: 2 dni 2 godz 56 min 21 s
|
![]()
Panowie Ja Od Kilku Lat Używam Zarówno W Pracy Jak I W Garażu Optimate Uważam Ją Jako Jedyną Słuszną ładowarke, Mam Dwie Starego Typu Jak I Najnowszą Dostępną W Salonach Hondy Od Ręki Z Logo Hondy, Wcześniej Ktoś Napisał Mądrze Jakim Prądem Sie ładuje Aku W Moto, Najlepiej Jak Jest To 1a, Nowa ładowarka Optimate3+ Sama Dobiera Prąd Do Akumulatora, Do Zelowego Bezobsługowego Jak I Kwasowego, ładuje I Diagnozuje Troche Kosztuje Ale Odradzam Pseudoładowarek Za 15 Zł, Mojemu Koledze Wybuchł Akumulator Od Tej ładowarki I Spaliły Się 3 Motocykle W Garażu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
Jaki świeży jaki świeży ??
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 tygodni 11 godz 52 min 29 s
|
![]()
No właśnie, rafalkefir popraw proszę swojego posta bo się nie da czytać ..
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2009
Miasto: Gliwice
Przebieg: 86000
![]() Online: 2 dni 2 godz 56 min 21 s
|
![]()
Przepraszam coś mi komp robi psikusy. Od kilku lat uzywam OPTIMATE i jest to według mnie bardzo dobra ładowarka, wcześniej już ktoś pisał jakim prądem itd itd czyli najlepiej około 1A. Optimate sama rozrużnia akumulator czyli MF(bezobsługowy), GEL(żelowy), ALL(reszta kwasowe) i ładuje prądem 0,6A można ją kupić od ręki w salonie honda kawaler katowice, ma logo hondy wyglada ładnie i jest naprawde dobra, nie polecam wynalazków za 15zł, a to dlatego że mojemu koledze spaliła się razem z 3ma motocyklami stojacymi w garazu oraz całą resztą, niestety kolega nie poszedł po rozum do głowy i kupił taką samą w której coś iskrzy. Więcej pytań chętnie odpowiem na
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Autobanned.
![]() |
![]()
Czarnuchy mam w domu prostownik ino samochodowy, chcę kupić coś specjalnie do moto i rozważam coś takiego:
- Yamaha YEC 8 - Oxford - AccuGuard - OPTIMATE 3 Ma ktoś coś takowego - zwłaszcza ten Yamaha ? Pytanie nr 2: czy wyjmujecie / odpinacie klemy do ładowania - w aucie zawsze tak robię i myślę, że w moto to też wskazane. Jakoś nie wyobrażam sobie ładowania via gniazdo zapalniczki ![]() 900
![]() |
![]() |
#10 |
Common Rejli
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Miasto: Warszawa
Motocykl: R650GS Adventure & LC6 750 Adventure
Przebieg: dupa
![]() Online: 1 miesiąc 3 tygodni 1 dzień 5 godz 40 min 21 s
|
![]()
Co do ładowarek to brać i się nie zastanawiać
http://www.allegro.pl/item861702141_..._warszawa.html Używamy tego od lat na serwisie, ja mam taką u siebie. Tania, polska, dobra. Nie iskrzy, ma zabezpieczenia przed odwrotnym założeniem klem. Podtrzymywanie, dioda - chyba w tej cenie sprawdzonego szpeja nie dostaniecie nigdzie.
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
pytanie o gmole.... | hans | Wszystko dla Afryki | 39 | 07.06.2010 16:43 |