|   | 
 | |||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  20.05.2009, 01:06 | #2 | |
|  Zarejestrowany: Nov 2008 Miasto: Siemiatycze 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: 40 000 Galeria: Zdjęcia   Online: 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 8 s |   Cytat: 
 | |
|   |   | 
|  10.04.2008, 01:13 | #3 | 
| Administrator  Zarejestrowany: Oct 2007 Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił 
				 Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie Przebieg: ojojoj   Online: 1 miesiąc 3 tygodni 4 dni 2 godz 44 min 3 s |   

a z ciekawosci zapytam, na moto po lewej ... co to za trumny ma przyczepione? jakies Givi?

__________________ Ramires ...okręt mój płynie dalej... gdzieś tam... | 
|   |   | 
|  10.04.2008, 08:45 | #4 | 
| Gość 
				 Online: 0 |   

Y! No dobra - mocowania obiecałem pokazać to pokazuję. W czasach kiedy można to było kupić, komplet wyglądał tak:   tyle że na tej focie brakuje jeszcze takich dupnych moletowanych nakrętek z Alu. Montuje się to tak:    Nowa seria miałaby poprawioną konstrukcję w taki sposób, że centralna śruba trzymająca obracaną płytkę byłaby z nią na stałe skręcona. Dzięki temu wygodniej się operuje płytką. Solidność szpeju jest naprawde potężna - Podos opowie jak było... Zgubił wcześniej jedną płytkę bo nie dokręcił nakrętki, a potem rozpieprzył kufer o skałę. Mocowanie wytrzymało bez skazy, mimo braku jednego zaczepu... Zwróćcie też uwagę że w kufrze na dole nie ma zadnych sterczących łbów śrub itp dupereli - dzięki czemu bagaż się nie szarpie na wyjebach. To tyle z przeklejenia. Teraz skrót info o ewentualnych zamówieniach: Cena za komplet mocowań na jeden kufer wynosi 160 zł. Materiału jest na osiem kompletów i tyle musze zamówić jednorazowo. Obowiązuje 100% przedpłaty przed uruchomieniem produkcji. Czas realizacji to ok 2-3 tygodni (zalezny od podwykonawcy detali ciętych laserem). Wykonawca nie będzie tego wysyłał po ludziach, bo nie. Wyśle wszystko mi, a ja roześlę dalej, więc do w/w ceny chciałbym zwrot kosztów wysyłki. Teraz macie temat do przemyśleń, tym bardziej że oryginalne TT nie sa wiele droższe (ale bez podkładek wzmacniających). Jeśli zbierzemy chętnych na te 8 kpl, to roześlę wam na PW dane do przelewu i jak wpłynie całość kasiury to złożę zamówienie. Jak na razie zadeklarowali się: - MUTT - 3 kpl. - Puszek - 2 kpl. Oczekują na chętnych jeszcze 3 kpl i możemy uruchomić zamówienie. No i to chyba wsio w temacie. Zdrowia!  P.S. A tu Kolega Bążur proponuje swoje mocowania, które wydają się być całkiem kompatybilne i znacznie tańsze: OGŁOSZENIE Ostatnio edytowane przez Pastor : 10.04.2008 o 08:51 | 
|   | 
|  14.04.2008, 11:21 | #5 | 
| Zarejestrowany: Mar 2008 
				 Motocykl: RD07a   Online: 6 godz 50 min 0 |   

Puszek, czyli co by trza, żeby te stelaże zanabyć? Daj ten kontakt albo co?
		 | 
|   |   | 
|  14.04.2008, 12:04 | #6 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Krakuff 
				 Motocykl: RD07a   Online: 4 miesiące 3 tygodni 3 dni 22 godz 51 min 58 s |   

Poszło na PRIVA
		 | 
|   |   | 
|  17.06.2008, 23:17 | #7 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2008 Miasto: Chojnice/drogi Europy 
				 Motocykl: RD07a Przebieg: hgw   Online: 3 tygodni 2 dni 4 godz 28 min 20 s |  Montaż stelaży al'a Pastor/Podos 

Wczoraj montowałem stelaże, i natknąłem się na małą minę, mianowicie wycinając otwór w tylnym błotniku po prawej stronie prawie nie pochlastałem sobie instalacji. Dokładnie w miejscu, gdzie trzeba wyciąć otwór, idzie wiązka przewodów.. Uważajcie !!! No i wielkie dzieki dla Puszka i Podoska za rady dot. montażu stelaży i cięcia tłumika.. Przy okazji stawiam   
				__________________  openSUSE.org | 
|   |   | 
|  07.07.2008, 15:10 | #8 | |
|  Zarejestrowany: Mar 2008 
				 Motocykl: RD07a Przebieg: 43k+   Online: 3 tygodni 3 godz 40 min 47 s |   Cytat: 
  to rozmawialem z facetem polecanym przez puszka. Ten pan jest sklonny sprodukowac takowe w/w stelaze i ma juz dwoch chetnych (w tym mnie). Jezeli znalazloby sie jeszcze zamowienie na dwie-trzy sztuki, koles sklonny jest sprodukowac je w ciagu dwoch tygodni (?). Jako, ze jestem zainteresowany oraz wybieram sie w tamte strony gotow jestem odebrac egzemplaze dla chetnych spoza okolic Krakowa. Stelaze sa do RD07/07A wylacznie! samul 
				__________________ "Don't cry because it's over. Smile because it happened." Dr Seuss | |
|   |   | 
|  16.07.2008, 22:35 | #9 | 
|  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Gorzów Wielkopolski 
				 Motocykl: RD07a   Online: 1 dzień 19 godz 6 min 48 s |   

kurka, gdyby nie trzeba było obniżać wydechu to bym chętnie zamówił. Z tym obniżonym wygląda jakoś tak ....do dupy
		 | 
|   |   | 
|  17.07.2008, 12:54 | #10 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2005 Miasto: Kraków 
				 Motocykl: RD07a Galeria: Zdjęcia   Online: 3 tygodni 6 dni 14 godz 28 min 34 s |   

eee pierdzielisz...  tak sie przyzwyczailem ze noramlny wglada jakos tak... do dupy Do jezdzenia to moto czy do wygladania? 
				__________________ pozdrawiam, podos AT2003, RD07A ------------------ Moje dogmaty 0. O chorobach Afryki: (klik) 1. O Mikuni: Wywal to. 2. O zębatce: Wypustem na zewnątrz!!! 3. O goretexie: Tylko GORE-TEX 4. O podróżach: Jak solo to bez kufrów 5. O łańcuszkach rozrządu: nie zabieram głosu. 6. Lista im. podoska Załącznik 10655 7. O BMW: nie miałem, nie znam się, nie interesuję się, zarobiony jestem. 8. O KN: Wywal to. 9. O nowej Afripedii: (klik) | 
|   |   |