![]() |
|
Umawianie i propozycje wyjazdów Masz już plan? Nie masz? A może szukasz kompana w podróży? Brak Ci koncepcji na długi weekend, wakacje? Szukasz plecaczka? Nikt nie chce jechać na Elefanta? Tu szukaj bratniej duszy... |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Jun 2011
Miasto: Wawa
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 3 dni 12 godz 50 min 35 s
|
![]()
Witam,
Stalo sie kupilem AT a wlasciwie dalem zaliczke, maja przywiezc w przyszlym albo za dwa tygodnie. Poki co trzymam sie swojego planu. Nie omijam Gruzji. 16 dni. Jak bedzie poslizg nic sie nie stanie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Miasto: W-wa
Motocykl: GS
![]() Online: 1 dzień 7 godz 18 min 59 s
|
![]()
Cześć, wygląda na to, że jak na razie moje plany niestety nie pokrywają się...póki co
![]() Piast, pisałeś, że jechałeś przez Rosję. Na razie moje założenia to ją ominąć (ze względu na kłopoty wizowo-"organizacyjne") promem do Poti, ale jezeli nie miałeś kłopotów i nie odradzasz to wolałbym na kołach. Mapka oczywiście jest jak to się mówi zarysem wstępu do ogółu, a punkty nie koniecznie są noclegiem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
![]() Zarejestrowany: Jul 2010
Miasto: Piastów
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 4 dni 3 godz 28 min 46 s
|
![]() Cytat:
Siemka, przez Rosję można spokojnie śmigać. Spotkałem tam bardzo pomocnych i życzliwych ludzi. W tym roku planuję Azję Centralną, więc jeszcze raz będę wracał przez Rosję i spróbuję przez Abchazję. Wizy nie są kłopotem, pośrednictwo załatwi wszystko. Jedyna rzecz, na którą warto zwrócić uwagę to kto jest wpisany jako właściciel pojazdu. Jeśli nie ty, to będą potrzebne upoważnienia z tłumaczeniem. Inaczej, na granicy mogą się czepiać. Powodzenia Piast
![]() |
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Gdańsk
Galeria: Zdjęcia
![]() Online: 1 tydzień 5 dni 12 godz 6 min 9 s
|
![]()
Nie wiem o jakie probelmy wizowo organizacyjne może chdzić w sprawie przejazdu przez Rosje.
Wiza kosztuje około 350 zł i wyrabia się ją w tydzień przez biuro pośrednictawa. Z doświadczenia wiem, że znacznie trudniej jest zdobyć bilety na prom do Poti i z relacji wynika, że odprawa na promie nie jest bezproblemowa. Przejazd przez Rosje jest bezpieczny i bezproblemowy, takie przynajmniej ja mam doświadczenia. Napewno też znacznie tańszy niż prom z Ukrainy do Gruzjii. Osobiście plecam przejazd przez Rosję Widze, że prawdopodobnie koledzy wybierają trase przez Mołdawie, warto zwrócić uwagę na istnienie tworu państwo-podobnego jakim jest Naddniestrze (Transdniestrze) ze stolicą w Tiraspolu. Lepiej to ominąć, chyba że ktoś chce być przeczołgany na odcinku 20 km przez każdy napotkany patrol w celu wymuszenia łapówki. Średnio skubią każdego obcostrańca na 100-200 Euro. Na przejazd jest 10 godzin, jeśli przkroczycie to kolejny Balszoj Sztraf. Ostatnio edytowane przez gancek : 08.02.2012 o 12:53 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Miasto: UKRAINA Czernigiv
Motocykl: RD07a
![]() Online: 4 dni 18 godz 48 min 49 s
|
![]()
Witam!
jestem z Ukrainy. Planuje podobna podroz. jak państwo sie zgadza, wolil bym dołączyć. Gadam po polsku, i oczywistsze po russku. Nie wiem chy bede sam, czy z dziewczyna. mam 40 Mam kłopoty z wiza europejska, ale myszle, ze nie będę problemów. Moge dołączyć prykladnie w Odessie. Rossja jest troche zla. Policiancie, lapowki ... Ale ten parom z Poti tez nie jest taki łatwy... Sergiej |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2008
Miasto: Okuninka latom, a Biala Podlaska zimom.
Motocykl: R1100GS
Przebieg: :dupa:
![]() Online: 2 miesiące 3 tygodni 6 dni 2 godz 15 min 17 s
|
![]()
Sergiej, Brat, Krolu Zloty, naprawde masz 40 kobiet do wyboru..!?
Moge do Ciebie przyjechac? ![]()
![]() |
#7 |
![]() |
![]()
Czesc.
Planuje wyjazd w tym kierunku. Termin mi odpowiada. Chętnie dołączyłbym do Was. Solo ![]() Prosze o informacje czy jest taka mozliwosc? Karol |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Miasto: W-wa
Motocykl: GS
![]() Online: 1 dzień 7 godz 18 min 59 s
|
![]()
gancek, dzięki za info (każde sprawdzone-na wagę złota) Właśnie poczytałem sobie o krótkiej i chyba dużo sprawniejszej przeprawie Kercz-Kavkaz (tak zrobię
![]() ![]() Shnol, w jakim terminie się wybierasz i jaką trasą? Słyszałem, że jest szansa, że przed Euro 2012 będą zniesione wizy do UE dla Ukrainy - wypowiedź Janukowycza |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
|
![]()
Wizy bez zmian. Będę jakaś preferencja dla posiadaczy biletów na pilke.
Terminy ni sa ważne, moge jechać w każdym czasie. wolil bym poludniowa wersja. MD-RO-BG-TR-GR Ostatnio edytowane przez Shnol : 10.02.2012 o 08:27 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Morze | fraradek | Umawianie i propozycje wyjazdów | 1 | 20.08.2013 18:34 |
Ukraina, Odessa, Morze Czarne 2013 | Kurczax | Umawianie i propozycje wyjazdów | 44 | 28.06.2013 11:26 |
Wyprawa lipiec / sierpień | juniort | Umawianie i propozycje wyjazdów | 1 | 01.05.2010 23:08 |
Nad morze w dwa... niee, w jeden (a drugi na powrót) | don_Pedro | Polska | 0 | 29.06.2009 13:45 |