|
![]() |
#1 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2008
Miasto: Katowice, Sosnowiec, Душанбе
Motocykl: RD07a
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 10 godz 40 min 52 s
|
![]()
czad, znaczy turcja rulez. Gratulacje Józefie.
Relacja godna podróży. Dzięki.
![]() |
#2 |
Gość
Online: 0
|
![]()
A ja czuję spory niedosyt. I dobrze...
![]() Nie wiem, jakie masz wcześniejsze "doświadczenia literackie", ale z chęcią bym poczytał coś Twojego, nawet w temacie koło komina. Masz rację z tym westchnieniem, jako namiastką naszej obecności na ziemskim padole. Od jakiś 100 lat, świat... pardon, ludziska - tak przyspieszyli, że dzisiaj mamy szansę sami zrobić to, na co kiedyś "zużyły" się pokolenia. To, co Aleksandrowi Wielkiemu zajęło pół jego krótkiego życia, nam przy dobrych wiatrach kilkanaście tygodni. Spróbuję wykorzystać kilka podmuchów i wybiorę się śladami Wielkiego Iskandera, biorąc część Twojej przygody na zanętę... |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2010
Miasto: Wrocław
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 15 godz 57 min 51 s
|
![]()
A którymi konkretnie śladami Wielkiego planujesz świat przemierzać? Czyżby przez Taurus ku Iranowi i Afganistanowi?
Haydar męczył mi cały wieczór wyobraźnię w temacie Iranu rysując go krajem o namacalnej historii wielu tysięcy lat, bezpiecznym i przyjaznym dla współczesnych, w odróżnieniu od dzisiejszej Syrii ze względów wiadomych. "Doświadczenia literackie". Hmmm...jesteś pierwszym, który pyta o takowe. Poza tym, co na blogu ze stopki, gdzie i powyższy tekst zamieszkał, raczej nic więcej na tą chwilę nie wynajdziemy. Mimo to zapraszam, o podróżach wokół komina też lubię tam czasem poczarować.
![]() |
#4 |
![]() Zarejestrowany: May 2008
Miasto: Kraków/Brzozów/Gdańsk/Zabrze
Motocykl: RD07a/1190r
![]() Online: 11 miesiące 1 tydzień 3 godz 35 min 50 s
|
![]()
Moje zapotrzebowanie zostało zaspokojone
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() Zarejestrowany: Apr 2009
Miasto: Łapanów
Motocykl: RD03
Przebieg: 97546
![]() Online: 1 tydzień 15 godz 16 min 26 s
|
![]()
Dzieci kurdyjskie nie rzucały w was kamieniami gdy mknęliście pod Ararat?
Prawda, uczą się rzutów granatami na turystach i ich motocyklach.
![]() |
#6 |
Miasto: Wrocław
![]() Online: 1 tydzień 4 dni 15 godz 57 min 51 s
|
![]()
Jeden rzucał, nie trafił.
Czy Ty nie jesteś czasem ten Komar spod ambasady w Rydze...?
![]() |
#7 |
![]() Zarejestrowany: Nov 2010
Miasto: Krosno
Motocykl: xl700
![]() Online: 1 tydzień 6 dni 17 godz 31 min 41 s
|
![]()
Komar czytając te ochy i achy mam wrażenie, że innym się gówniane sytuacje nie przytrafiają WTF?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
![]() Zarejestrowany: Dec 2009
Miasto: Zielona Góra
Motocykl: 950 SE
![]() Online: 3 tygodni 4 dni 9 godz 36 min 30 s
|
![]()
Joseph gdybyś mógł zamieścić krótkie podsumowanie byłbym wdzięczny. Mam 2 tygodnie do wykorzystania a Wasza trasa bardzo mi się podoba. Ile czasu zajął Wam wyjazd i ile w dużym przybliżeniu wydaliście pieniędzy? Pozdrawiam
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Miasto: Reykjavik
Motocykl: tyż Honda ale mała siostra królowej
Przebieg: jest
![]() Online: 1 miesiąc 3 dni 3 godz 35 min 20 s
|
![]()
ja tez poprosze o trochę szczegółów-mamy zacny plan wejścia na Ararat we wrześniiu. jedziemy motórami a potem atakujemy szczyt.Pewną logistykę już mam a Wasza piękna relacja jeszcze mnie do tego zachęciła
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
![]() Zarejestrowany: Sep 2011
Miasto: Gdańsk Borkowo
Motocykl: nie mam AT jeszcze
![]() Online: 2 dni 20 godz 47 min 47 s
|
![]()
Ja również jestem ciekaw ile czasu potrzebowaliście na tą trasę, poza tym gratuluję, świetne foty, bardzo fajnie opisana z humorem i dystansem do siebie i otoczenia
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Ararat pod koniec września---szukam chętnych | wrubel | Umawianie i propozycje wyjazdów | 5 | 12.07.2012 17:18 |
Otwieram Wrota Afryki czyli... lek na jesienną depresję vol.2 [Listopad 2011] | Neno | Trochę dalej | 148 | 22.01.2012 19:08 |
Waha po 8.2 zł czyli jak nie zbankructwać w Turcji [Kwiecień 2011] | duzy79 | Trochę dalej | 19 | 26.06.2011 14:21 |
Ararat | inflator | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 18.05.2011 21:21 |