|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  23.02.2025, 16:21 | #1 | 
|  |   

Ja tam na starość leń jestem. No i po '60 czas robi się bezcenny. Moto na lawetę, torba 10 ltr i żadnego rozkładania/składania majdanu. No, chyba, że to kwestia nawyków.

__________________ Są jeszcze piękne zadupia na tym świecie. | 
|   |   | 
|  24.02.2025, 11:06 | #2 | |
| Moderator  |   Cytat: 
  A we wiosce zaparkowałem moto obok stada koni i pstryknąłem foto które się zakwalifikowało do tegorocznego kalendarza FAT. W czerwcu dni długie to i z Livigno temat do obskoczenia, zwróć tylko uwagę na ceny tych dróg - ja miałem za darmo bo spałem w pobliskim pensjonacie który jest zrzeszony w jakimś lokalnym stowarzyszeniu turystycznym i wystawia vouchery na darmowy przejazd okolicznymi płatnymi drogami. 
				__________________ "Jeżeli ktoś ci mówi że jesteś koniem to za pierwszym razem możesz się obrazić, za drugim razem dać w gębę, ale za trzecim razem już kup sobie siodło." | |
|   |   | 
|  11.04.2025, 23:29 | #3 | 
| Fazi przez Zet  Zarejestrowany: Mar 2009 Miasto: Berlin 
				 Motocykl: RD07 Przebieg: ∞ Galeria: Zdjęcia   Online: 10 miesiące 2 tygodni 2 dni 15 godz 25 min 32 s |   

Tylko Ciebie tak swędzi.    Może mydło masz z alergenami? Może domieszali jakiś owadów? 
				__________________ Za dwadzieścia lat bardziej będziesz żałował tego czego nie zrobiłeś, niż tego co zrobiłeś. | 
|   |   | 
|  12.04.2025, 01:05 | #4 | 
|  |   

Jeśli będziesz miał czas to 60km na południe od Chiavenny jest Mandello del Lario miasteczko gdzie znajduję się fabryczka i muzeum Moto Guzzi.Miasteczko położone jest nad przepięknym jeziorem Como.Po wschodniej stronie jeziora droga SS36 to jeden wielki tunel,Można to zobaczyć na zdjęciach satelitarnych.
		 | 
|   |   | 
|  13.04.2025, 23:48 | #5 | 
|  |   

Dzięki za pomysł ale raczej nie dam rady. W Chiavenny jestem przejazdem robiąc kółko 262km po przełęczach a to już jest cały dzień.   https://mapy.com/pl/zakladni?planova...6.4700209&z=10 
				__________________ kto smaruje ten jedzie | 
|   |   | 
|  18.05.2025, 15:51 | #6 | 
|  |   

Z tej części trasy będzie Pan zadowolony - byliśmy autem parę dni temu https://mapy.com/s/fopekeguju I podepnę się pod wątek: Co polecilibyście niedaleko Grossglocknera ? Poza Stelvio i Tonale. Gdzieś tak na 3 - 4 noce na miejscu. | 
|   |   | 
|  18.05.2025, 17:46 | #8 | 
|  |   | 
|   |   | 
|  24.05.2025, 15:58 | #9 | 
|  |   

Tu jeszcze można coś znaleźć= https://www.bestbikingroads.com/moto...ountry/austria 
				__________________ kto smaruje ten jedzie | 
|   |   | 
|  24.05.2025, 18:00 | #10 | |
|  Zarejestrowany: Feb 2013 Miasto: Lubelskie 
				 Motocykl: CRF1000   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 6 dni 20 godz 3 min 26 s |   Cytat: W Solden warto wziąć dwa noclegi, większość hotelarzy jest "zrzeszona". Przy (chyba) min dwóch nocach dostaje się kartę, z tą kartą mamy darmowy miejscowy zespół basenów, jeden darmowy wjazd kolejką gondolową na ponad 3tys m - foty, znajduje się tam muzeum 007- płatne, jeden darmowy wyjazd pod lodowiec płatną trasą, także warto. A dla jadących przez Grossglockner polecam nocleg u Czechów prawie na szczycie przełęczy, cena bardzo dobra, w cenie śniadanie plus kolacja, miejscówka rewelacja, jedzenie fantastyczne! Przy pięknej pogodzie rewelacja, brak dodatkowej opłaty za dłuższe przebywanie na trasie Gross.... ps. pisząc jeden, chodziło mi o jeden na dzień dla wszystkich osób, które miały wykupiony nocleg https://www.google.pl/maps/place/Ber...UzSAFQAw%3D%3D | |
|   |   | 
|  | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Plan K | kiub | Kwestie różne, ale podróżne. | 23 | 20.07.2009 10:50 |