Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Główny dział > Wszystko dla Afryki

Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery...

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary 01.08.2025, 11:20   #51
MrWaski

MrWaski's Avatar

Miasto: Słocina
MrWaski jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 3 tygodni 3 dni 13 godz 51 min 51 s
Domyślnie

Oj tam... Może ktoś skorzysta z naszej wymiany poglądów, a może ktoś nawet wyprowadzi mnie z błędu.
Stary 01.08.2025, 20:30   #52
Jarczoq

Jarczoq's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Poznań
Motocykl: RD07a
Przebieg: ^90 000
Jarczoq jest na dystyngowanej drodze
Online: 1 tydzień 4 dni 17 godz 7 min 18 s
Domyślnie

Podejrzewam, że gdyby miało się tak być, to już by się stało
Jarczoq jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 01:20   #53
Mirek Swirek
BANDA LUBLIN

Mirek Swirek's Avatar

Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
Mirek Swirek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 20 godz 55 min 50 s
Domyślnie

Ciekawe urządzenie, wspaniałe wypowiedzi, a ja nigdy go nie kupie Bo po co? Godzi to w moje poczucie estetyki tylnej felgi, oraz zmarnowany czas, oraz chęci, które lubię poświęcić na czyszczenie owej. Jakaś myjnia, potem suszenie motocykla, dalej wycieranie do sucha motóra, potem jakieś mleczko na niego i docieranie, dalej felgi i pięć różnych szmatek...(a jak pada deszcz, to co, tylko walić szkoopa w beret? Hee. a może zadbać o moto?) Środek do czyszczenia łańcucha, potem wycieranie, dalej trochę mleczka, tego do lakieru i dalej wycieranie jakąś bawełnianą szmatką felgi, piasty, wahacza... Tak tak, ten jebnięty to ja...Jeśli jazda dalej, to ma być ujebana ta felga, tak samo jak ja i cały motocykl, to jedność i harmonia i co tu szukać dziury w całym?!
Jak motocykl zacznie mi robić L.da, to go sprzedam, bo motocykl, który wszystko robi za mnie nie jest mi kompletnie potrzebny do niczego...Dozbrajając go w moją leniwość i starość? a hu...yyyy...aa hee...
Sam jedzie, sam hamuje, sam "skręca", sam się nie brudzi i co dalej? Sam się smaruje, sam myje-nie brudzi, sam se robi dobrze?! O zgrozo !!! To na juch jestem mu potrzebny ja? To Ona dla mnie jest, czy ja dla niego?
Jak już przejdzie mi, żeby se czyścić i odprawiać całą tę szopkę, którą uwielbiam, bo daje mi satysfakcje i spokój i pozwala odregałować, to se kupie Kardana...hee...mam już Kardana i nadal lubię się p...dolić z tym czyszeniem, smarowaniem, brudzeniem rąk, dłoni i klękać itp...albo i nie, mam stołeczek Mogę przysiąść godnie dalej czyścić, bo mój motocykl, to mój wizerunek i nie chce, aby ktoś, coś symbolizowało coś za mnie, beze mnie... Tu zaś zawitał w mej pamięci Wojak Szwejk ze swoim UJEBANYM DO BULU XX... Brudny jak żaden inny, a felga...(heee...Zdrówka Szwejku ) ale prawdziwy, bo tak widział to jego właściciel. Tak chciał, jego decyzja... Rozumiem, kropka. JAK SE SZWEJKU ZAPAKUJESZ TO COŚ NA TYŁ TO CI WPIEDROLĘ I WPIEDROLĘ CI JAmen

Być może, a może i z pewnością jest to wspaniały pantent, produkt na to, żeby nie wykonywać ww. czynności i żeby felga się nie brudziła. Nie oceniając...Dla mnie to łatka...To jest gość, który nie lubi dbać o moto, który lubi chodzić w brudnych butach?

I proszę nie przybierać do głowy, to pisałem ja, Mirek Swirek

Marrek, założył byś sobie taką osłonkę na wyjazd na Magadan?
Mirek Swirek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 07:52   #54
majo

majo's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: 816 Dorohusk
Motocykl: XRV 650:)
majo jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 1 dzień 13 godz 2 min 11 s
Domyślnie

Mirek zrozumiałem że chcesz sprawdzić czy czytam Twoje wpisy? Przeczytałem ten emocjonujący, pełen pasji i zacietości w udowodnieniu swojej racji wątek. Każdy z uczestników dążył do aprobaty swojego sposobu dbania o długowieczność swojego cepa. Jakiś czas temu stwierdziłem że ciężko jest poprawić po fabryce, uczyć konstruktorów z wieloletnim doświadczeniem jak budować motocykl. Zrzuciłem dodatkowe akcesoria ktore moga odpaść w terenie i jestem z tego zadowolony. Łańcuch smaruje olejem przekladniowym. Na Magadan bym tego nie założył bo by nie przetrwało odcinka z głębokim tortem na Starej Magadańskiej. Ale jezeli ktos ma potrzebę niech zaklada. Estetycznie to wygląda i pewnie robi robotę. Dobrze jest posmarować łańcuch i dać mu chwilę na niewinny romans z używanym środkiem.

XRV 650 THE LAST TRUE DUAL SPORT BIKE ON EARTH

http://www.youtube.com/watch?v=fnEHAjt_XPw
majo jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 10:45   #55
rakiet

rakiet's Avatar

Miasto: CIECHANÓW
Motocykl: RD07a
Przebieg: 63000
rakiet jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 tydzień 4 dni 9 godz 4 min 2 s
Domyślnie

Mirek i Marek
rakiet jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Wczoraj, 17:16   #56
Mirek Swirek
BANDA LUBLIN

Mirek Swirek's Avatar

Miasto: Lublin
Motocykl: RD04
Przebieg: Kręcony
Mirek Swirek jest na dystyngowanej drodze
Online: 3 miesiące 2 tygodni 6 dni 20 godz 55 min 50 s
Domyślnie

Hej chłopaki, trochę przyswirowalem, ale świrki tak mają, racja Marrek 🙃
Rakietu zdrówka.
Ja smaruje sprajem takim co se zasycha, usycha, gorący, rozgrzany łańcuch i daje mu kilka minut i felga owszem, od strony łańcucha nie jest tak czysta, jak od strony tarczy, ale żeby była uwalona tak mocno, to nie... Ja na to urządzenie się nie skuszę, ale jak komuś pasi to suoerancko.
Mirek Swirek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania