|
![]() |
#1 | |
![]() |
![]() Cytat:
Teraz mam wyprowadzony kabel do wieżyczki na przód i wrzucę tam przełącznik podobnie jak @rrolek... Szkoda tylko, że póki co nie ma opcji na odseparowane włączanie/wyłączanie ABS i TC. W weekend wracałem z Roztocza na innym motocyklu (bez wspomagaczy) i TC w tych warunkach w których jechałem (mega ślisko, miejscami asfalt jak lód) zrobiłby robotę. Jak rozmawiałem z jedną z firm podejmujących się modyfikacji ECU pod kątem mapy paliwa to nie tykają TC i ABS. Wygodnie tłumacząc, że to są rozwiązania wpływające na bezpieczeństwo i oni w to nie ingerują. Podejrzewam, że tu bardziej kwestie techniczne wchodzą w grę. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
![]() |
![]()
Się zgadzam co do kategoryzacji. Niemniej ciągle zdarza mi się wpieprzyć w zbyt "głęboki" off.
No i przez to potrzebne kolejne zmiany; Poprawić zawias (w trakcie) Muszę podjechać do dealera by mi wyłączył QS bo już parę razy mnie sponiewierał. Muszę jeszcze raz dać ECU do roboty, żeby bardziej zdecydowanie hamował silnikiem. Muszę przerobić sprzęgło bo ten antyhooping to jakiś makabra. No i poprawić zawias ![]()
Są jeszcze piękne zadupia na tym świecie. Ostatnio edytowane przez rrolek : 24.06.2025 o 17:38 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
![]() |
![]()
Dzisiaj były pierwsze jazdy po modyfikacji widelca.
https://www.offroadforen.de/forum/th...kung/?pageNo=1 Przy serwisie zawiasu zrobiłem jeno modyfikacje opisaną w załączniku i jest dużo lepiej. Teraz trzeba więcej jazdy by dojść z nastawami. Potem może kolejne modyfikacje
![]() |
#4 | |
![]() |
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
![]() |
![]()
Czytając różne fora odniosłem, może mylne, wrażenie, że często zmieniano seting widelca. U mnie w prawiej ladze było co innego niż podawał ktoś ze Stanów dla 2022.
Po tej modyfikacji idzie dużo stabilniej i wali jakby mniej po łapach na wystających korzeniach. W piach lipa jak była tak jest. Muszę trochę pokręcić i pojeździć.
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
[FAQ] Modyfikacje i ulepszenia by Kazmir | podos | Regularne czynności serwisowe | 11 | 03.12.2008 22:24 |