|   | 
 | |||||||
| Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale. | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  16.05.2021, 07:43 | #1 | 
| Zakonserwowany  |   

Piotrek, jak będziesz jechał w BN to daj znak wcześniej, motura co prawda nie mam żeby Cię przeczochrać po paryjach, ale na kawę, czy co nieco zaproszenie zawsze aktualne.  Dokładnie o tej drodze pisałem, została ona zagarnięta przez lp bo cały czas jest to droga gminna, kiedyś nawet miała oznaczenie na starych mapach. Ale takich dróg w BN zostało zgarniętych wiele. Nie mniej jednak mój znajomy, który posiada przy tej drodze domek ma pozwolenie od lp na dojazd do posesji. Dochodzi tam często do akcji ze strażą, w najgorszym razie 500 + koszty sądowe, problemem jest jak trafią strażnicy parku, na terenie parku, bo część tej drogi biegnie przez park. Ja omijałbym ją na moto przy łikendzie. Jeśli chcesz koniecznie od tej strony jechać to kilka kilometrów dalej skręcasz w prawo na Wyszowatke i dojeżdżasz do Radocyny przez rzeczkę i a rzeczką w prawo na Czarne. 
				__________________ Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni . | 
|   |   | 
|  16.05.2021, 12:09 | #2 | |
|  Zarejestrowany: Nov 2019 Miasto: Beskidy 
				 Motocykl: CRF1000   Online: 5 dni 15 godz 9 min 37 s |   Cytat: 
  Można przed tym brodem jechać w prawo i po chwili w lewo i ominąć drogę przez park ale  i tak jest to teren leśny więc może zaboleć(ale na pewno mniej niż za wjazd do PN). Droga do Czarnego przez Wyszowatkę, fajny szuterek ale trzeba uważać na rowerzystów a w weekendy to już jak slalom   
				__________________ Lepiej żałować, że coś się zrobiło, niż żałować, że tego się nie zrobiło. | |
|   |   | 
|  16.05.2021, 14:46 | #3 | 
| Zakonserwowany  |   

Dlatego uważam że lepiej tą drogę omijać szerokim łukiem szczególnie przy łikendzie, regularne kontrole bo ludzie tamtędy jeżdżą, większość nieświadomie i na tym łupią kasę. Trzeba mieć na uwadze jeszcze jedną rzecz, strażnikami są w przewadze Łemkowie, którzy z przekonania i wychowania nie lubią Polaków.   Chcesz pojeździć po szutrach w spokoju to jak najdalej od parku. 
				__________________ Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni . | 
|   |   | 
|  19.09.2021, 23:07 | #4 | |
|  Zarejestrowany: Oct 2020 Miasto: Ruda Śląska 
				 Motocykl: CRF 1100   Online: 4 dni 2 godz 6 min 15 s |   Cytat: 
 pozdrawiam Marcin Jan 
				__________________ Pozdrawiam Marcin Jan Mistrz prostej spod świateł | |
|   |   | 
|  21.09.2021, 09:00 | #5 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2017 Miasto: Szczecin 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze Przebieg: 100K+   Online: 1 miesiąc 1 dzień 12 godz 27 min 8 s |   

W BN jestem praktycznie co roku, najczęściej na bucie i raz  byłem na rowerze. Rok temu zajechałem do Rozstajnego motórem i nie czułem się z tym dobrze - jakoś nie pasowało mi rozjeżdżanie tych okolic hałaśliwą maszyną. Jest tam wiele pięknych miejsc godnych odwiedzenia na bucie/rowerze (np. Polany Surowiczne, Źródliska Jasiołki) i taki sposób podróżowania ja będę tam uskuteczniał. pozdrawiam trolik | 
|   |   | 
|  22.09.2021, 10:13 | #6 | 
|  Zarejestrowany: Aug 2021 Miasto: Podkarpacka wieś 
				 Motocykl: RD03 i RD07a   Online: 4 dni 14 godz 43 min 31 s |   

BN to rarytas dla tych którzy lubią spokój i przyrodę w niektórych miejscach łatwiej spotkać dziką zwierzynę niż człowieka. Straż leśna i leśnicy szczególnie Ci z okolic Krosna  są mocno uczuleni na quady i jednoślady. Lepiej wiedzieć wcześniej gdzie się wjeżdża bo mandat dają 4 cyfrowe
		 | 
|   |   | 
|  22.09.2021, 12:37 | #7 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2017 Miasto: Szczecin 
				 Motocykl: nie mam AT jeszcze Przebieg: 100K+   Online: 1 miesiąc 1 dzień 12 godz 27 min 8 s |   | 
|   |   | 
|  22.09.2021, 19:02 | #8 | 
| Zakonserwowany  |   

W BN był spokój przed zarazą. W tym roku padł rekord sprzedanych biletów do parku od kiedy powstał. Ścieżki po których od dawna nikt nie chodził wyglądają jakby codziennie przeszło po nich stado krów. Harnaś w ręce, disko polo z głośnika w plecaku, sterty śmieci, wózki z dziećmi pchane po kamieniach, psy bez smyczy. Jeszcze świnie niech zapną na sznurek i wio na wieże pod Ferdlem . 
|   |   | 
|  14.09.2022, 11:18 | #9 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2010 Miasto: KrK 
				 Motocykl: CRF1100   Online: 2 miesiące 2 tygodni 3 dni 2 godz 4 min 22 s |   

No i niestety lasy państwowe biorą się za asfaltowanie.  https://spidersweb.pl/2022/09/beskid...t-petycja.html Wysłane z mojego SM-G980F przy użyciu Tapatalka 
				__________________ Pozdrawiam, łajza na Crf110 | 
|   |   | 
|  14.09.2022, 20:04 | #10 | 
| Zakonserwowany  |   

Bywalcy ośrodka w Radocynie narzekają że się im podwozie w furach obija kamieniami na dojazdowych drogach szutrowych. Pisze to całkiem poważnie, byłem świadkiem takiej rozmowy, lp tyle kasy nie mieli  jeszcze nigdy to drogi wyasfaltują. Na fotce szutrówka z Wyszowatki do Radocyny.

|   |   | 
|  | 
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
| 
 | 
 | 
|  Podobne wątki | ||||
| Wątek | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor | 
| Beskid Niski 4-6.10.15 | magyar | Umawianie i propozycje wyjazdów | 54 | 25.10.2019 09:41 | 
| Beskid Niski, szybki wypad off. | diego | Umawianie i propozycje wyjazdów | 9 | 19.09.2017 22:40 | 
| Beskid Niski, Bieszczady i okolice | piotrholly | Polska | 2 | 17.08.2017 18:21 | 
| Tracki Beskid Niski | Dymkaaa | Przygotowania do wyjazdów | 7 | 08.06.2017 08:47 | 
| Beskid Niski - pytanie | Navaja | Przygotowania do wyjazdów | 14 | 17.10.2014 20:16 |