|   | 
 | |||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... | 
|  | 
|  | Narzędzia wątku | Wygląd | 
|  | 
|  09.10.2015, 21:23 | #1 | 
|  |   

Nie wiem co masz na myśli z "eee", ale Aleksijewicz też lubię. Dla mnie świetne były "Czasy second-hand.Koniec czerwonego człowieka". Doskonałe reportaże o tzw. "sowieckim człowieku". Blisko rosyjskich reportaży Hugo -Badera. 
				__________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam, gdzie chcą | 
|   |   | 
|  20.10.2015, 21:46 | #3 | 
|  |   

Jeśli tak pisze młody pisarz, to za kilka lat przepowiadam mu Nobla     Książka może niezbyt prosta w odbiorze, pełna zdań po śląsku i niemiecku, ale to pozycja OBOWIĄZKOWA! 
				__________________ Grzeczne dziewczynki idą do nieba, niegrzeczne idą tam, gdzie chcą | 
|   |   | 
|  30.10.2015, 16:39 | #4 | |
|  |   Cytat: 
 Twardoch_Morfina_Nike-Paszport_m.jpg | |
|   |   | 
|  01.11.2015, 18:08 | #5 | 
|  Zarejestrowany: Jan 2013 Miasto: Słomianki 
				   Online: 1 miesiąc 1 tydzień 3 dni 16 godz 16 min 28 s |   

"Wszystkie wojny Lary" Wojciecha Jagielskiego - kilka dni temu skończyłem i nie zajęła mi długo ta bardzo prosta w formie opowieść (matki). Jakby o pewnym przeznaczeniu, którego choćby nie wiadomo co robiła , nie jest w stanie (owa matka) oszukać. Miłej lektury. Jac | 
|   |   | 
|  14.09.2016, 13:13 | #6 | |
| Zarejestrowany: Sep 2016 
				 Motocykl: RD03   Online: 1 godz 57 min 26 s |   Cytat: | |
|   |   | 
|  20.10.2015, 22:23 | #7 | |
| Ajde Jano  Zarejestrowany: Mar 2008 Miasto: Rataje Słupskie 
				 Motocykl: Raczej nie będę miał AT Galeria: Zdjęcia   Online: 9 miesiące 3 tygodni 3 dni 3 godz 59 min 14 s |   Cytat: 
 Dzisiaj było spotkanie z noblistką u nas w Krakowie , było interesująco. Próbowaliśmy wejść na spotkanie z panią Olgą bo małżonka już po lekturze wszystkich jej książek a ja zabieram się za jej ostatnie Księgi Jakubowe 
				__________________ BMW Club Praha 001 1.Nigdy nie polemizuj z idiotą. Sprowadzi cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem. 2.Czasami lepiej milczeć i sprawić wrażenie idioty, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości. | |
|   |   | 
|  30.10.2015, 12:11 | #8 | 
|  Zarejestrowany: Apr 2010 Miasto: Wlkp 
				 Motocykl: Prawdziwa przygoda XRV 750 Przebieg: od nowa Galeria: Zdjęcia   Online: 1 miesiąc 2 tygodni 1 dzień 11 godz 12 min 13 s |   

Bardzo fajna książka ukazująca wkład Polaków i osób z polskim pochodzeniem w historię  Rosji. Mnóstwo dat i nazwisk, których nie sposób zapamiętać  ( ale przecież to nie szkoła i takiego wymogu nie ma ). Czy wiecie jak nazywała się Caryca Katarzyna I , jakie prawdziwe nazwisko miał sławny pisarz Gogol, kto mógł być ojcem biologicznym Iosifa Wissarionowicza Dżugaszwili ( Stalina ) ? Jeszcze raz polecam. Zapewne nie raz będziecie zaskoczeni . Czyta się lekko i przyjemnie . 
				__________________ Możesz utracić wszystko,ale nikt nie zabierze ci tego co w życiu zobaczyłeś i przeżyłeś Ostatnio edytowane przez sebol : 30.10.2015 o 14:58 | 
|   |   | 
|  25.11.2015, 19:22 | #9 | 
|  |   

A w empiku 50 % taniej jeden z moich ulubionych autorów. Mało znany w PL, a szkoda. Jak koś lubi język piękny, ale prosty, historie proste, ale dające do myślenia - polecam. Coś pomiędzy literaturą faktu, a literaturą piękną. Polecam wszystkie jego książki, w PL ukazały się aż cztery...   
|   |   | 
|  18.12.2015, 11:05 | #10 | 
|  |   

Pozycja obowiązkowa dla każdego,  kto chce dobrze i bezpiecznie jeździć  w dodatku za pół ceny :http://sklep.bukrower.pl/motocyklist...ly,52,121.html 
|   |   |