|
|
|||||||
| Wszystko dla Afryki Wszystkie nieoryginalne rozwiązania, które można zapakować do Twojego motocykla. Gmole, stelaże, kufry, sakwy, bagażniki, uchwyty, kanapy, modyfikacje zawieszeń, kierownic, gniazdka, GPSy, dynojety, bagstery i inne scottoilery... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
|
|
#1 |
![]() Zarejestrowany: Aug 2008
Miasto: CIECHANÓW
Motocykl: RD07a
Przebieg: 63000
Online: 2 miesiące 2 tygodni 1 godz 43 min 5 s
|
https://allegro.pl/oferta/narzedziow...mar-7247313139
Pierwszy lepszy zasobnik , pamiętam jak wile lat temu WojtekBBI to wynalazł. Ja mam - działa.( flaszka wchodzi) |
|
|
|
|
|
#2 | |
![]() Zarejestrowany: Dec 2010
Miasto: Szikago
Motocykl: Super Tenere 750, DR 650R, RD03 Rejli. KTM950ADV. KTM690R. AT RD07. KTM 950SE. ATAS
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 11 godz 31 min 53 s
|
Cytat:
![]() Była też gdzieś wersja na taką flaszkę 1,5L
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
Zamówiłem składniki na tę tubę z rury kominkowej.
Wrzucę fotki jak to zmajstruję do kupy.
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Administrator
![]() |
Cytat:
Ale gdybym miał konstruować od początku pod konkretny stelaż to bym sobie wymyślił prostokątny z uwagi na większą uzyskiwaną pojemność z racji kształtu.
|
|
|
|
#5 |
![]() |
Też myślę o narzędziówce, ale chyba zamodeluję prostokątny kształt, z miejscem na powerbank taki chiński i kompresorem od razu, albo innym wodotryskiem i spróbuję wydruku 3D.
|
|
|
#6 |
![]() |
Givi ma fajne narzedziowki na stelaż.
|
|
|
#7 |
|
Moderator
![]() |
Sratytaty z tymi gotowymi.
A gdzie wypicie browara przy planowaniu, drugiego przy wykonaniu i trzeciego przy sprzątaniu połowy domu po robocie? Piździejecie Towarzysze, tylko gotowce i do tego jeszcze markowe ![]() A co do kształtu, to robi się niebezpieczne, ale z drugiej strony to wolę, żebyśmy się po łbach walili jako zwolennicy okrągłych VS zwolennicy kanciatych niż z powodu partii politycznych. ps: moim zdaniem okrągły jest lepszy, bo ładniej wygląda i jest trwalszy no i podkreśla falliczną symbolikę motocykla Zapraszam do dyskusji ![]() ps2: Mac13k jak ulepisz to pokaż.
www.kolejnydzienmija.pl 2014: Żatki Bolek na promie kosmicznym 2015: Veni Vidi Wypici 2016: Muflon na latającym gobelinie 2017: Garbaty Jednorożec 2018: Czarny Jaszczomp 2019: Rodzina 50ccm plus 2020: Żółwik Tuptuś 2021: Chiński Syndrom 2022: Nie lubię zapierdalać 2023: Statek bezpieczny jest w porcie, ale nie od tego są statki 2024: Uwaga bo ja fruwam 2025: Ekwipunek Załogi Gogurka 2025: Cztery i pół Afryki 2026: Bambo ze Zgierza |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]() |
Ulepiłem, moim zdaniem wyszło bardzo fajnie. Ciekaw jestem czy woda nie będzie się dostawała do środka. Dno poza tym, że jest na nity wkleiłem masą uszczelniającą ale pokrywka może trochę przepuszczać. Zobaczymy - ewentualnie dobiorę tam jakiś duży oring.
Użyte elementy to rura kominkowa 0,5 m. (przyciąłem ją o jakieś 8-10 cm więc teraz ma ok 40 cm) o średnicy 150 mm, dwie obejmy 150 mm mocowane do punktów w stelażu kufrów, jedna obejma 22mm mocowana do rury od stelaża, dwa zamknięcia do skrzyń, dwa razy zaślepka rury. Trzeba tam było trochę pracy włożyć, żeby wszystko spasować, więc instalacja tego zajęła jakieś 3 godziny. Rezultat na zdjęciach. Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
Pokrywkę trza było zrobić jak końcówka tłumika, a tak po za tym to gitarra
|
|