|
|
#61 |
![]() Zarejestrowany: Mar 2008
Motocykl: Pomarańczowy
Online: 2 miesiące 1 tydzień 6 dni 6 godz 17 min 51 s
|
Może to nie w 100% taki sam przypadek, ale kiedyś kupiłem Honde CX500 po wymianie głowicy bo sie komuś urwał zawór ( lub coś było w stylu u Ciebie)
Niestety ale za jakiś czas urwała się główka korbowodu, bo jak tłok walnął w coś urwanego w głowicy to sie ona lekko skrzywiła. Na szczęście dla mnie na postoju, także obejrzyj dokładnie tez korobowód |
|
|
|
|
|
#62 |
![]() Zarejestrowany: Oct 2011
Miasto: Gdańsk
Motocykl: RD04
Przebieg: 55000
Galeria: Zdjęcia
Online: 2 dni 8 godz 52 min 9 s
|
jeżdżę tym małym gnojkiem drugi sezon i na budziku ma już prawie 30 tyś. Nie sądziłem że tak będę nim kilometry nawijał. Wdzięczne to to bardzo i za każdym razem zaskakuje mnie jaką mam radochę z jazdy. Wcześniej miałem starego trampka i ktm640 adv. Tramp przy tym z gumy był i dzielności terenowej nie miał. Do 640 ciezko porównać po to jechało po wszystkim bez zająknięcia, o ile jechało bo ciągle coś do roboty było i postanowiłem kupić świeże moto by jeździć a nie w garażu siedzieć. Na 690 mnie nie stać choć ciągle mi się marzy. Machnłąłem nim trochę TET po polsce i jest zadzwiwiająco dzielny, dziabnąłem czarnogórę asfaltami i pojeździłem autostradami po Belgii Holandii i Niemczech. Wszystko robi dobrze choć na autostrady fajniej jednak mieć coś większego. 120-130 to maksymalnie co się da utrzymać na dłuższą metę. Polecam FuelX zamontować - mocno poprawia komfort pracy silnika zwłaszcza na niskich obrotach. Jest teraz wysyp małych adv, ten mi podszedł najbardziej. Na asfalcie i w mieście - jest fenomenalny i czasem myślę o zmianie na 690... tylko później myślę sobie że tu mam gotowego ADV a 690 trzeba od początku przystosowywać co finansowo wyjdzie jak 3 x 390... To ja chyba wole więcej jeździć za te pieniądze... przynajmniej na razie
|
|
|
#63 | |
![]() |
Cytat:
i jakąś tam historię dalekich przelotów autostradowych motocyklem i powiem Ci, że jak jadę gdzieś naprawdę daleko to rzadko przekraczam 120kmh. Z reguły 110-115-120 i tak ciągnę. jeśli ta czterysetka trzyma bez jęku te 120 to myślę, że super. jedyne co jest gorsze w takich mniejszych jednocylindrowcach to to, że nie ma czym odjechać przy 120 w razie jakiejś draki. takie jeżdżenie to zresztą temat na inny wątek. skłaniam się ku teorii Dubela - ktoś coś zostawił/upuścił i sobie to leżało w jakimś zakamarku. jak moto wywinęło kozła to przeleciało do przepustnicy. bardzo, bardzo prawdopodobne. gdyby tak faktycznie było to powinna to być rekojmia jeśli nie gwarancja.
|
|
|
|
#64 |
![]() |
A weź z tym walcz, ekspertyzy pisma itp. Jak dobrze pójdzie to części i narzędzia zamkną się w 1000pln i trochę mojej roboty.
Korba mam nadzieję cała , tłok uszkodzony w linii korby co podpowiada że nacisk na nią był prosty i energię pochłonął tłok.
Całego świata nie zmienisz ... Ludzi do miłości nie zmusisz, ani nawet do lubienia ciebie. Zawsze jednak masz wpływ na to , jaki jest ten kawałek świata wokół Ciebie i kto się w nim znajduje. Slowa te dzis maj jeszcze wieksze znaczenie .... https://youtu.be/skPjiSzR9n4?si=bnBpO9UVjUZGes_2 |
|
|
|
![]() |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|