Wróć   Africa Twin Forum - POLAND > Podróże. Całkiem małe, średnie i duże. > Przygotowania do wyjazdów

Przygotowania do wyjazdów Jak zdobyć wizę? Jaka kuchenka? Brać materac i namiot? Gdzie są ciekawe miejsca? Jakie kufry wybrać do USA? Czy Anakee założyć odwrotnie? Co to CPD? Odpowiedzi znajdziesz w tym dziale.

Odpowiedz

Narzędzia wątku Wygląd
Stary Dzisiaj, 13:22   #61
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Zapłaciłem składkę :) Dział PiD

Miasto: Otwock ale chętnie na Śląsk bym wrócił
Motocykl: RD37A (Hybryda), dwie ramy RD03 w zapasie
Przebieg: ojojoj
ramires ma wyłączoną reputację
Online: 1 miesiąc 4 tygodni 1 dzień 10 godz 26 min 42 s
Domyślnie

Różne przypadki mają miejsce wszędzie.
Czy to Germania czy Bałkany.
Zło nie ma narodowości.

Z Fassim co do jednego się zgodzę, że tam gdzie ludzie żyją w oddali od cywilizacji tam jest często normalniej. Bałkany znam głównie przez pryzmat Czarnogóry, ale też w różnych miejscach tam bywałem, w tym roku kolejny raz jadę.
Miałem sytuację, że przez swoje roztargnienie zostawiłem plecak w barze. W środku sprzęt foto. Podleciał młody chłopak za mną dobre 50 metrów i mi go przyniósł. Podziękowałem, chciałem coś mu dać, jakąś kasę a ten z uśmiechem do mnie, że "Witamy w Czarnogórze". To było w Peraście.

Druga sytuacja to wynajem samochodów - często są pootwierane z kluczykami w środku.
Tak zawsze mówią nam, aby zdać samochód. Ma być czysty, zatankowany zgodnie ze stanem jaki zastałem - proszą o zdjęcia. Tylko jedna osoba podczas wydawania się pojawia bo pobiera resztę zapłaty za wynajem.

W Kotorze byłem świadkiem jak turysta przywalił w samochód lokalesa - niby nie groźnie. Wyszło z samochodu tubylca 4 rosłych, myślałem, że będzie akcja a Ci szybko podlecieli, dopytywali się po angielsku czy im się nic nie stało. Zapytali, czy mają jak się dostać do siebie do hotelu... okazało się, że nie bardzo jak. Policja przyjechała, spisali - dwóch lokalesów zostało, przepakowali rzeczy od tych turystów i zabrali ich zapewne do hotelu.

U nas też jest fajnie, ale staje się to rzadkością w miastach.

...okręt mój płynie dalej... gdzieś tam...
ramires jest online   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 13:27   #62
JaTomek

Motocykl: ...............
JaTomek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 4 dni 51 min 28 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał Danny Zobacz post
Rąsia Ci się omskła.

Przywróć mój post #43 do tamtego wątku albo po prostu go usuń, bo nijak nie dotyczy bezpieczeństwa we Włoszech a był napisany w odpowiedzi na post Ponckiego który w tamtym wątku pozostał.
Poje...o Was. Gówno na atomy rozbijacie.
Jeden z przykładów, dlaczego posty nie na temat powinny lądować w śmietniku. Będą z tego przynajmniej dwie korzyści. Mniej roboty z czytaniem i przenoszeniem dla moderacji oraz mniej wątków dla troli.
JaTomek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 13:48   #63
Danny

Danny's Avatar

Zapłaciłem składkę :)

Miasto: Trójmiasto
Motocykl: CRF1000D, CRF300L
Przebieg: 65k+25k
Danny jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 1 dzień 12 godz 57 min 19 s
Domyślnie

Cytat:
Napisał JaTomek Zobacz post
Poje...o Was. Gówno na atomy rozbijacie.
Jeden z przykładów, dlaczego posty nie na temat powinny lądować w śmietniku. Będą z tego przynajmniej dwie korzyści. Mniej roboty z czytaniem i przenoszeniem dla moderacji oraz mniej wątków dla troli.
Zgadzam się, ten post mógł pozostać tam skąd go przeniesiono albo wylądować w śmietniku - a nie zostać przeniesiony do innego wątku, pod post na który nie jest odpowiedzią.

Każdemu z ponad tysiąca naciśnięć przycisku "wyślij" na tym forum poświęciłem stosowną ilość uwagi. Pod wszystkimi podpisuję się każdą rąsią, tylko nie pod tym jednym po interwencji moderatorskiej.

Poprosiłem tylko o skorygowanie tego. Przecież to dwa kliknięcia. Naprawdę musi to aż tak eskalować?
Stary Dzisiaj, 14:00   #64
JaTomek

Motocykl: ...............
JaTomek jest na dystyngowanej drodze
Online: 2 miesiące 2 tygodni 4 dni 51 min 28 s
Domyślnie

Cytat:
Zgadzam się, ten post mógł pozostać tam skąd go przeniesiono albo wylądować w śmietniku - a nie zostać przeniesiony do innego wątku, pod post na który nie jest odpowiedzią.

Każdemu z ponad tysiąca naciśnięć przycisku "wyślij" na tym forum poświęciłem stosowną ilość uwagi. Pod wszystkimi podpisuję się każdą rąsią, tylko nie pod tym jednym po interwencji moderatorskiej.

Poprosiłem tylko o skorygowanie tego. Przecież to dwa kliknięcia. Naprawdę musi to aż tak eskalować?
To nie kwestia eskalacji tylko zdrowego rozsądku. Rozumiem, że poczułeś się urażony, że Chomik nie wykazał się odpowiednio wysokim poziomem empatii i źle określił uczucia, które niosły ze sobą:
Cytat:
JaTomek jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 14:12   #65
Danny

Danny's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał JaTomek Zobacz post
To nie kwestia eskalacji tylko zdrowego rozsądku. Rozumiem, że poczułeś się urażony, że Chomik nie wykazał się odpowiednio wysokim poziomem empatii i źle określił uczucia, które niosły ze sobą:
Niepotrzebnie starasz się zrozumieć cokolwiek ponad to co napisałem. Niepotrzebnie przypisujesz mi bycie urażonym oraz posądzanie Chomika o niski poziom empatii i złe określenie uczuć. Przecież chodzi tylko o usunięcie lub przywrócenie w pierwotne miejsce jednego postu. Nie ma pod tym żadnej historii ponad to że miejsce tego postu jest albo pod postem pod którym go umieściłem, albo na śmietniku.
Stary Dzisiaj, 14:18   #66
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Niepotrzebnie starasz się zrozumieć cokolwiek ponad to co napisałem. Niepotrzebnie przypisujesz mi bycie urażonym oraz posądzanie Chomika o niski poziom empatii i złe określenie uczuć. Przecież chodzi tylko o usunięcie lub przywrócenie w pierwotne miejsce jednego postu. Nie ma pod tym żadnej historii ponad to że miejsce tego postu jest albo pod postem pod którym go umieściłem, albo na śmietniku.
Kończ Waść...

Będąc kiedyś moderatorem wiesz, że jak coś nie pasuje zawsze możesz napisać swój wniosek do moderacji/administracji. Ty jednak z uporem maniaka musisz każdą swoją frustrację wylewać publicznie.

Koniec tematu wylewnych żali.
Śmiecisz tylko w wątku i niczego do TEGO tematu wątku nie wnosisz.

Stary Dzisiaj, 14:27   #67
Melon

Melon's Avatar

Miasto: Lublin
Motocykl: cz350/ bandit600/ zx12r/ varadero/vfr1200xd
Melon jest na dystyngowanej drodze
Online: 4 miesiące 4 tygodni 5 godz 38 min 59 s
Domyślnie

Cytat:
Śmiecisz tylko w wątku i niczego do TEGO tematu wątku nie wnosisz
Jak by to powiedzieć nie tylko Danny ale to ja jestem podobno trollem , może czas posprzątać
Melon jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Stary Dzisiaj, 14:28   #68
Danny

Danny's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Napisał ramires Zobacz post
Kończ Waść...

Będąc kiedyś moderatorem wiesz, że jak coś nie pasuje zawsze możesz napisać swój wniosek do moderacji/administracji. Ty jednak z uporem maniaka musisz każdą swoją frustrację wylewać publicznie.

Koniec tematu wylewnych żali.
Śmiecisz tylko w wątku i niczego do TEGO tematu wątku nie wnosisz.
Weźcie to po prostu posprzątajcie zamiast przypisywać mi kolejne rzeczy, tym razem jakąś frustrację. Ok, masz rację, rzeczywiście nie pomyślałem i nie użyłem przycisku "raportuj" ale nie rozumiem dlaczego fakt że poprosiłem o to w wątku ma wpływać na decyzję czy spełnić moją prośbę czy nie.
Stary Dzisiaj, 14:44   #69
ramires
Administrator

ramires's Avatar

Domyślnie

Cytat:
Weźcie to po prostu posprzątajcie zamiast przypisywać mi kolejne rzeczy, tym razem jakąś frustrację. Ok, masz rację, rzeczywiście nie pomyślałem i nie użyłem przycisku "raportuj" ale nie rozumiem dlaczego fakt że poprosiłem o to w wątku ma wpływać na decyzję czy spełnić moją prośbę czy nie.
Spokojnie, będzie oczyszczone w swoim czasie.
Tryb rozkazujący jest wysoce nie na miejscu.

Napisałem, że koniec tematu niezwiązanego z wątkiem a Ty dalej swoje.

Tylko sugestia, ale weź moto i się wyszalej

Stary Dzisiaj, 19:48   #70
Adagiio
Zakonserwowany

Adagiio's Avatar

Miasto: Milazzo
Motocykl: XRV 750
Adagiio will become famous soon enough
Online: 1 miesiąc 3 tygodni 22 godz 48 min 0
Domyślnie

Cytat:
Napisał Melon Zobacz post
Ale dlaczego, jest bezpiecznie czy nie ,masz informacje z pierwszej ręki i komuś nie pasują bo nie zgadzają się z jego światopoglądem ?
Skoro już powstał taki wątek to pytaj jeśli będziesz potrzebował jakieś info, będę wiedział to napiszę. A aktualne wiadomości z Rzymu znajdziesz tu : https://www.romatoday.it/?refresh_ce

Non si invecchia in base al tempo che si ha alle spalle, si invecchia quando si inizia a dimenticare i sogni .
Adagiio jest offline   Odpowiedź z Cytowaniem
Odpowiedz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania