|
|
|||||||
| Hardware Opisy sprzętu, porady dotyczące wyboru... |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#111 |
![]() |
Tędy z tym wypluwaniem procesora przez gniazdo USB to mi brzuch podskakikikiwał dobrą minutę
bardzo plastyczne porównanie ![]() Ten eink bardzo fajny. Cena pewnie wysoka ale w końcu jest ta technologia w takim urządzeniu. A jak z odświeżaniem? Czy ruch mapy jest płynny? Kiedyś był właśnie z tym kłopot. Bardzo fajna rzecz.
|
|
|
#112 |
![]() |
O, to ciekawe. Skąd ta różnica w cenie względem Allegro i Ceneo? Skąd wysyłka? Nie dochodzi przypadkiem cło i vacik przed odbiorem?
|
|
|
#113 | |
![]() |
Cytat:
Z map w tym trybie będę korzystał raczej tylko awaryjnie - w deszczu żeby nie smażyć złącza albo jak mi z jakiegoś powodu padnie zasilanie. Na codzień będzie podpięty kabel USB-C i wyświetlacz będzie chodził w kolorze bo OsmAnd i DMD2 sporo przydatnych rzeczy podają kolorując drogi. Przydadzą mi się te tryby oszczędzające wzrok na wieczory po zjeździe do bazy - planowanie trasy na kolejny dzień, czytanie ebooków/komiksów i inny ghost scrolling. Myślę że z tym rozmiarem ekranu i jego proporcjami to będzie świetne urządzenie na moje potrzeby - lubię poziomy i szeroki widok mapy bo często robię skoki w bok z zaplanowanej trasy jak widzę coś ciekawego. Jestem pełen dobrych myśli a jak będzie to wiadomo - jak u Zenka. Dam znać.
|
|
|
|
#114 | |
![]() |
Cytat:
![]() Nie widzę też problemu napisania zapytania do sprzedawcy czy wysyłają z Europy, na stronie piszą coś ,że w razie W cło 60$ bo wartość zaniżona to i tak w pytę taniej. Ogólnie to mnie to nie interesuje bo jeżdżę z dwoma ogryzkami od lat.
kto smaruje ten jedzie Matjasa szkoda cytować ale Siwy to wieszcz w pozytywnym brzmieniu To, że to forum istnieje jeszcze to ewenement bo ogólnie trend takich form wymiany myśli jest wymierający. Wydaje mi się że mniej relacji wynika stąd, że wszystkie "zwykłe" kierunki wyjazdów były opisywane wiele razy i już ciężko zaskoczyć, zainteresować starych wyjadaczy. |
|
|
|
|
|
|
#115 | |
![]() |
Cytat:
Wczoraj wpadła mi w ręce instrukcja tego ekranu i coś mi się obrazki z ulotki nie zgadzały ze stanem faktycznym. Dziś włączyłem motóra bez telefonu w kieszeni i ekran uruchomił się pokazując swoje wewnętrzne oprogramowanie (normalnie od razu jest android auto i nie można go "zminimalizować" albo nie umiem tego zrobić). I tam są suwaczki do zmiany ustawień wyświetlacza ![]() Poczułem się jednocześnie jak zwycięzca i ostatni gupek. Inna sprawa związana z tym diwajsem jest taka. Po przyciemnieniu i wyłączeniu, włączył się przyciemniony ale zegar zresetował się na 00:00 więc ustawienie trybu świecenia w oparciu o wskazania zegara trzeba ustawiać co i raz jeśli nie ma się zasilania podanego non stop.
|
|
|
|
#116 | |
![]() |
Cytat:
Da się zamknąć Android Auto ale nie w jego ustawieniach ani nie krzyżykiem w rogu ekranu. W menu gdzie są inne dostępne aplikacje typu Whatsapp albo Youtube jest aplikacja o nazwie Zamknij. A zegar sam się ustawia po połączeniu z tel więc też to nie jest już problem. Na swoje usprawiedliwienie powiem, że po montażu zobaczyłem, że działa i tyle. Dopiero po tej akcji z oślepianiem zacząłem się tym bawić.
|
|
|
|
#117 |
![]() |
Znaczy ,że będziesz zadowolony ?
kto smaruje ten jedzie Matjasa szkoda cytować ale Siwy to wieszcz w pozytywnym brzmieniu To, że to forum istnieje jeszcze to ewenement bo ogólnie trend takich form wymiany myśli jest wymierający. Wydaje mi się że mniej relacji wynika stąd, że wszystkie "zwykłe" kierunki wyjazdów były opisywane wiele razy i już ciężko zaskoczyć, zainteresować starych wyjadaczy. |
|
|
|
|
|
#118 |
![]() |
|
|
|
#119 |
![]() |
Jak bym nie miał drugiego fona bym w to szedł tyle ,że 7cali bo właśnie coraz mniej widzę w fonie ale jeszcze nie tak jak we filmie było "widzę ciemność "
|
|
|