|
|
|||||||
| Kwestie różne, ale podróżne. Jak nic z powyższego o podróżowaniu Ci nie pasuje, pisz tutaj... |
|
|
Narzędzia wątku | Wygląd |
|
|
#20 |
|
Elwood
![]() Zarejestrowany: Apr 2025
Miasto: Przystanek Oliwa
Motocykl: Wrublin
Online: 2 tygodni 4 dni 3 godz 29 min 3 s
|
Dziadek! Ale to jest mój rower, nie Kacpra!
- No ale masz przecież drugi - swój. Ale ten też jest mój! Dobra, pokaż na razie swój (oba kupił dziadek nomen omen). Siądź na siodełku, oprzyj stópkę o pedał, dziadek przytrzyma... Mija tytusowy moment. - Fiu, fiu panno. Musimy podnieść siodełko. Nieźle wyrosłaś! Ja nie chcę! - A wiesz, co to jest bajkfiting? Nie! - To jest naukowe dopasowanie wysokości siodełka do rozmiaru ciała. Teraz skupiamy się na jednym z warunków prawidłowego dopasowania. Zgodnie z opinią wybitnych specjalistów (i latach badań) ustalono, że nóżka nie może być wyprostowana ale też za mocno ugięta. W naszym przypadku pani ma za mocno ugiętą. Nie! Tak jest dobrze! - Sprawdzimy najpierw prawidłowe ustawienie. Nie! Drugi członek bandy już śmiga po drodze gruntowej i na nic nie narzeka. - Kacper, dawaj tutaj na korektę siodełka. U ciebie z kolei - za wysoko. Dziadek, jest dobrze! - Dawaj! Regulujemy dwa razy. - I jak? Super! Jedziemy! Poczekaj! - Marysia... Nie! Z tyłu komentarz juniora (czeka juz na ubera, by dołączyć do rodzinnej imprezy na mieście): - Boże... Uparta jak... ojciec! Na szczęście uber podjeżdża i Marysia traci oparcie w tacie, dla którego bardziej się liczy święty spokój niż narzekania Marysi. Dziadek zaś swoje. - Marysiu... chcesz być zdrowa, czy mieć problemy? Zdrowa! Ale... babcia! Ja chcę tak jak było! Pojawiają się łzy (wymuszone). Znam dobrze drapichrusta. Na "szczęście" najmłodszy z bandy... zaczął wyć za tatą. Kacper: jedziemy! Marysia: ja nie jadę! Mikołaj: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Babcia: Jezus Maria... A Szalony Dziadek...? ![]() Dziadek... wie lepiej.
|